Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Blokfluitleerlingen di 15:30 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
info@excelsior-woerden.nl

De Excelsior Promsconcerten zijn avondvullende evenementen in sporthal Snellerpoort met bekende muziek gespeeld door het eigen orkest en zang en dans door veelal locale solisten, koren en dansers. Vaak nog aangevuld met verrassende muziekgroepen zoals de St. Anthony Pipe Band (2013) en het Zweedse dameskoor Äggröra (2015). Tot 16 maart 2013 organiseerde Fanfarecorps Excelsior elk jaar een Promsconcert. Omdat de aanpak steeds professioneler is geworden en de voorbereidingstijd daarmee langer, is er sinds die datum slechts eens in de twee jaar een Proms. De editie van 21 maart 2015 is allang weer bijgeschreven in het onderstaande overzicht en de voorbereidingen voor de volgende editie op zaterdag 18 maart 2017 zijn in volle gang.

Ga nu naar de ticketverkoop-site
Klik hier voor meer informatie op de ticketverkoop-site

 

Onder het thema ‘Seasons & Sentiments’ nemen de presentatoren Mariëtte van Slagmaat en Koos van Geest het publiek mee op een ‘sentimental journey’ door de seizoenen. Het programma varieert van vrolijke, zomerse popnummers als It’s a beautiful day (Michael Buble) en Summer ’69 (Brian Adams) tot melancholische ‘herfstmuziek’ als Autumn Leaves, Purple Rain (Prince) en The Blues Factory.
Ook klassiek repertoire ontbreekt niet want het slotnummer van de 1992 Summer Olympics, Amigos para siempre, wordt gezongen door sopraan Anke Smit en tenor Lodewijk Stalman. Een andere aanwinst in de Proms line-up, de Woerdense zanger Marcel Fokker, kruipt in de huid van Sinatra met I’ve got you under my skin. De overige muzikale gasten zijn de solisten Elize Verlaan, Martine Zuidam, Peter Ravensberg en Bas Dokter, Dansschool D’joy en dameskoor Fabulous!
Het orkest begeleidt artiesten, koor en dansers en speelt ook fraaie instrumentale werken als Antarctica en Symphonic Highlights from Frozen.

Via de ticket site op deze website kunnen on-line kaarten gekocht worden, maar inmiddels zijn die ook in de voorverkoop bij Friendly’s Cafetaria (Plantsoen 2) en Muziek Van Vliet (Leidsestraatweg 9). Ook via Facebook pagina ‘Fanfarecorps Excelsior Woerden’ verspreiden we regelmatig meer details over programma en artiesten. Noteer in ieder geval alvast de datum van 18 maart 2017 in uw agenda.

De thema’s van de afgelopen jaren waren:

5e Proms – 16 maart 2002 – Entertainment

6e Proms – 29 maart 2003 – 100 jaar muziek

7e Proms – 1 mei 2004 – Dynamic Winds, Lyrics and Dances

8e Proms – 12 maart 2005 – Memories

9e Proms – 18 maart 2006 – Golden Classics (arrangementen van klassieke muziek, met medewerking van Orkest van het Groene Hart, Bert Simhoffer en balletstudio Piccolo Mondo)

10e Proms – 24 maart 2007 – Excelsior for Africa (goodwill concert voor kliniek in Malawi, met medewerking van Opgetrommeld, amusementskoor Choke en presentator Jochem van Gelder)

11e Proms – 15 maart 2008 – Tracks & Tunes (muziek bekend van radio, TV en film, met medewerking van dameskoor Koordaat, Dick en Gert van Vliet, Romy Hoogendoorn en presentatrice Marga Miltenburg)

12e Proms – 21 maart 2009 – Dance Party (bekende dansmuziek, met medewerking van danscentrum Delicious, rolstoeldansers De Swingende Wielen, Ierse dansgroep Lochan en presentator/danskenner Bouwe van Rijswijk)

13e Proms – 20 maart 2010 – Hou van Holland (in het kader van 65 jaar bevrijding is dit jaar gekozen voor 100% nederlandstalige muziek, met medewerking van dameskoor Koordaat, danscentrum Delicious en de solisten Romy Hoogendoorn, Martine Zuidam, Ellis Souwerbren-van Iersel, Dianne Kouwen en Jeroen Romijn)

14e Proms – 19 maart 2011 – Top 2000 (topnummers uit de Top 2000 – zoals ‘A whiter shade of pale’ van Procal Harum, ‘Music’ van John Miles, ‘Leningrad’ van Billy Joel en het onnavolgbare ‘Paradise by the dashboard light’ van Meat Loaf – werden door DJ Frans vanuit de ‘studio in Hilversum’ professioneel aangekondigd. M.m.v. solisten Jeroen Romijn, Martine Zuidam, Romy Hoogendoorn, Ellis Christiaanse, Nicole Blok en Marcel Kooijman, Gemengd Koor JuDeo en Danscentrum Delicious). Hierbij een link naar een compilatie van ons 14e Promsconcert op 19 maart 2011.

15e Proms – 17 maart 2012 – The Eighties. Dit programma was samengesteld uit nummers die in de jaren 80 hoge ogen gooiden in de Nationale Hitparades. Nummers van Phil Collins, Toto, Eric Clapton, The Pointer Sisters, The Village People, Kool and the Gang, Andre Hazes en vele anderen deden deze jaren herleven in de herinnering van het publiek. Dit jaar had Excelsior weer een aantal nieuwe artiesten toegevoegd aan haar line-up, want deze bestond uit de zangers: Martine Zuidam, Marcel en Mariëtte Kooijman, Riemer van der Bij, Nicole Blok, Yvette Lanting, Romy Hoogendoorn en Ieme Bijlhout. Speciale gast was de Woerdense musicus Dick van Vliet die op dwarsfluit en met het Maxime GypsyJazz Ensemble een bijzondere bijdrage leverde aan deze editie. De dans werd verzorgt door zo’n 75 dansers van Excelsior, Mobilee en danscentrum Delicious. De presentatie was in de vakkundige handen van de Woerdense cultuur-goeroe Karel van de Bosch. Een foto-impressie van het 15e Promsconcert is te bekijken via deze link.

16e Promsconcert – 16 maart 2013 – Classical Moments.
Ter gelegendheid van het 110-jarige bestaan van Excelsior was dit een speciale editie van de Excelsior Promconcerten. Hieraan werd meegewerkt door niemand minder dan de Woerdense musicus Martin Mans en ca. 150 mannen van zijn koren De Gouwestem en The Martin Mans Formation. Daarnaast speelde hij op orgel een aantal klassieke werken samen met het orkest (o.a. Toccata in D minor en O Fortuna). Maar ook het Woerdense operakoor Opera Viva was een lust voor oor en oog met hun theatrale optreden bij onder andere het Drinklied en Funiculi Funicula. De volle zaal had verder zeer veel lof voor de optredens van de solisten van de avond. Of zij nu een solo, een duet (zie Vivo per lei) of met koor zongen, in alle situaties straalden Martine Zuidam, Dianne Kouwen en Arwin Kluft. Tenslotte maakten de dansgroepen van Delicious hun reputatie weer waar met fraaie choreografiën bij nummers als Spiritual Moments en Lord of the Dance. Klapper op de avond was het verrassingsoptreden van de Pipe Band St. Anthony uit Wijk bij Duurstede, die samen met orkest en extra tamboers het concert afsloten met het indrukwekkende Highland Cathedral.

17e Promsconcert – 21 maart 2015 – As it is in Heaven.
Omdat de samenwerking met een groot koor goed was bevallen had de Promsorganisatie het Woerdens gemengd koor Jubilate Deo uitgenodigd voor een gastoptreden.
Qua solisten bracht Excelsior een volledig Woerdense line-up op het podium met Elize Verlaan, Martine Zuidam, Bas Dokter en Peter Ravensberg. Danscentrum Delicious verzorgde mooie klassieke dansen met twee groepen ballerina’s. Ten slotte was er een buitenlandse verrassing van zes Zweedse dames die met hun koor Äggröra a cappella nummers brachten met een ondeugende knipoog en bovendien op diverse nummers van het orkest meezongen. Vooral het nummer Gabriellas Song, de titelsong uit de Zweedse film ‘As it is in Heaven’, sloot perfect aan bij het thema van dit concert.

Voor haar Promsconcerten tovert Excelsior de grote zaal van Sportcentrum Snellerpoort volledig om tot een gezellige concertzaal. Een groot podium biedt plaats aan alle muzikanten, de koren, de dansers en de solisten. Een deskundig team zorgt ervoor dat alle groepen mooi uitgelicht worden en dat het geluid van koor, orkest en solisten goed wordt uitgebalanceerd. Van de laatste Promsconcerten zijn elders op deze website fotoreportages te zien en in ons clubhuis De Speeldoos is ook filmmateriaal van enkele concerten te bewonderen.

Hebt u ook zin in een avondje entertainment in Woerden? Bezoek dan onze Promsconcerten in sporthal Snellerpoort, Steinhagenseweg 3b te Woerden. Aanvang 20:00 uur (zaal open 19:30 uur).

De 18e editie is gepland op 18 maart 2017, dus noteer die datum!

Kaarten zijn vanaf begin 2017 verkrijgbaar op de voorverkoopadressen en online te bestellen. Voorverkoop 10 euro (kassa: 12,50 Euro).