Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Fanfarecorps Excelsior werd opgericht op 1 november 1903. Excelsior bestaat sindsdien uit een hechte groep mensen die dezelfde hobby hebben: muziek maken. Doel is het steeds beter beheersen van het instrument, steeds hoger willen. Vandaar de naam “Excelsior”, wat steeds hoger betekent.

Het fanfarecorps is in Woerden vooral bekend vanwege de publieke optredens tijdens Koninginnedag, avondvierdaagse, lampionnenoptocht, jeugdmaskerade, etc. Ook worden er diverse concerten verzorgd. Hoogtepunt zijn de PROMS. Het afgelopen jaar was de 16e editie. Veel publiek komt erop af en met name het laatste jaar was het programma heel spectaculair met diverse koren en dansgroepen en een heuse doedelzakband. Daaruit blijkt maar eens te meer dat Excelsior zich de laatste jaren ontwikkeld heeft tot een modern orkest dat het populaire genre bepaald niet schuwt.

Het fanfareorkest bestaat uit ongeveer 40 leden. Het orkest speelt bij marswedstrijden in de tweede divisie van de KNFM en valt daarbij regelmatig in de prijzen.

Zoals u kunt lezen een voortvarende vereniging waar muziek in zit. Maar ook bij onze club slaat de vergrijzing toe en wordt het hoog tijd dat er weer eens vers bloed door de vereniging gaat stromen. Excelsior is opzoek naar nieuwe leden. Jongens, meisjes, mannen en vrouwen zijn bij onze vereniging van harte welkom!!!