Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Fanfarecorps Excelsior is de oudste en gezelligste muziekvereniging van Woerden. Op 1 november 1903 is deze naam officieel geregistreerd. Excelsior bestaat uit een hechte groep mensen met een passie voor muziek. Doel is het steeds beter beheersen van het instrument, steeds hoger willen. Vandaar de naam “Excelsior”, wat steeds hoger betekent.

Fanfarecorps Excelsior bestaat uit vijf onderdelen: Fanfareorkest, Drumband, Majorettes, Egerländerkapel ‘Die Original Rheinstädter Musikanten’ en dweilorkest ‘De Speeldozen’. Het fanfarecorps is in Woerden vooral bekend vanwege de traditionele straatoptredens tijdens Koningsdag, avondvierdaagse, lampionnenoptocht, jeugdmaskerade, etc. Maar wat minder mensen weten is dat Excelsior ook diverse podiumconcerten verzorgt, waarbij het eerder als een ‘Woerdens Metropole Orkest’ ontpopt, door het brede repertoire van populaire en klassieke stukken, uitgevoerd in nauwe samenwerking met solisten en koren. De goed bezochte jaarlijkse Promsconcerten in sportcentrum Snellerpoort zijn er een overtuigend teken van dat dit goed aanslaat bij het publiek. Sinds juni 2010 staat het fanfareorkest onder leiding van Hans van Hees.

Excelsior bestaat uit 75 leden. De drumband bestaat uit 20 leden, de majorettes uit 15 en het fanfareorkest uit 40 leden. De drumband laat ook regelmatig van zich horen en draaide jarenlang mee in de top van de Nederlandse drumbands. Onder leiding van tamboerinstructeur Hennie de Rouw zijn er al heel veel prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Hennie kwam in september 2014 te overlijden. Sindsdien worden de instructies verzorgd door Arno Baars en Cees van Diemen. Nog onder leiding van Hennie werd de Drumband negenmaal kampioen van Nederland op het topconcours in Barneveld. Driemaal deden ze met succes mee aan het wereldmuziekconcours in Kerkrade. Een drumband om trots op te zijn.

Ook de majorettes van Excelsior zitten in de lift wat concoursen en festivals betreft. Zij maken voornamelijk shows op mechanische muziek. Zij doen dit met veel enthousiasme onder leiding van hun instructrice Wendy Ho Ten Soeng.

Zoals u kunt lezen een voortvarende vereniging waar muziek in zit. Maar om dit zo te houden en vergrijzing te voorkomen zijn wij continu op zoek naar vers bloed in onze geledingen. Nieuwe leden, jong en onervaren of al wat ouder en met ervaring, blijven bij onze vereniging altijd van harte welkom. Heb je interesse om een instrument te leren bespelen of wil je een oude hobby graag weer oppakken, neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@excelsior-woerden.nl.