Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior Zomerconcert / Buurtconcert / dirigent

Op zaterdag 6 juli speelden we ons Zomerconcert in de vertrouwde Kapel Weddesteyn. Een mooie ambiance met prettige akoestiek, prima catering door Letty Vianen die daarnaast ook altijd een fraaie videopresentatie maakt van het door ons aangeleverde programma. De presentatie was in handen van Ellen Gijzen, die wat meer achtergronden gaf bij elk van de gespeelde werken. Dat betrof een gevarieerd programma van muziekstukken en marsen, waarvan de meesten dit seizoen al eerder de revue passeerden. De uitzondering was het fraaie stuk Where Eagles Sour, een werk dat was aangedragen door onze dirigent Peter Goosensen.

Foto: Dirigent Peter Goosensen, voorafgaand aan het Zomerconcert op 6 juli.

Voor hem was dit ook een bijzonder concert, want het was zijn laatste in deze kapel. Na ruim een jaar voor het orkest gestaan te hebben heeft hij namelijk de balans opgemaakt en besloten om zijn dienstverband bij Excelsior niet te verlengen. Excelsior gaat daarom binnenkort op zoek naar een nieuwe dirigent. Op dinsdag 9 juli zal Peter zijn allerlaatste Excelsior concert dirigeren, en dat wordt het Buurtconcert in of vlakbij ons clubgebouw De Speeldoos.

De titel van dit concert verklaart twee redenen om dit concert te organiseren. Allereerst om de buren van ons clubhuis De Speeldoos te trakteren op een gratis concert als dank voor hun niet aflatende support voor onze muziekvereniging. Maar daarnaast is het ook een leuke gelegenheid om nog even gezellig na te praten (ofwel te ‘buurten’) over het leuke en succesvolle seizoen dat met dit concert wordt afgesloten. Daarvoor zijn ook allen uitgenodigd die aan het recente Singelgrachtconcert hebben bijgedragen. Mochten we daarbij iemand vergeten zijn, zie dit dan als een algemene uitnodiging.

Maar ook andere belangstellenden zijn hierbij uiteraard van harte welkom. Zeker als je interesse hebt om (weer) een muziekinstrument op te pakken en je aan te sluiten bij een gezellige vereniging is dit een unieke gelegenheid om je licht op te steken over de mogelijkheden die onze vereniging biedt.

Bij goed weer spelen we op het grasveld vlakbij De Speeldoos. Inloop vanaf 19.30 uur en ‘afterparty’ vanaf ongeveer 21.30 uur. 

We spelen vele bekende melodieën, voor elke leeftijd wat wils en met een knipoog naar de zomer.