Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Terugblik Singelgrachtconcert 2024

Wat een feest was het in de Woerdens haven tijdens ons Excelsior Singelgrachtconcert van vrijdagavond 7 juni 2024. Het was lekker druk, zowel op de kades als in de bootjes, en de sfeer zat er al snel goed in. Er werd regelmatig spontaan meegezongen en meegedeind. De weergoden werkten gelukkig ook mee en de geluids-, licht-, video- en fototechnici deden hun uiterste best om alles wat de artiesten in het afgelopen half jaar hadden ingestudeerd zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Voor de artiesten zelf is het altijd maar weer de vraag hoe het geheel bij het publiek overkomt, dus wij zijn ontzettend blij om op deze pagina een paar mooie foto- en video-reportages te kunnen bundelen, zodat iedereen nog even kan terugblikken op dit mooie en gezellige concert.

Maar voordat we dat doen willen we eerst nog een keer alle deelnemers van harte bedanken voor hun enorme inzet om dit mogelijk te maken:

  • Allereerst het orkest van Excelsior, onder leiding van dirigent Peter Goosensen, en het combo bestaande uit Daniël Burgers, Peter Hoos en Edwin Muijt. Speciaal woord van dank ook aan de ‘Excelsior crew’ die achter de schermen veel werk heeft verzet voor dit concert.
  • Dan de solisten Charlotte Welling, Lendy Timmerman, Sofie de Bruijn, Sem Hoos en Peter Ravensberg (en kledingadvies van Marty Denneman).
  • Het Woerdens Promskoor van Excelsior, onder leiding van dirigent Daantje van den Broek, en zangcoach Henk van Harmelen.
  • De presentatoren Mariëtte van Slagmaat en Koos van Geest.
  • Licht & geluid van Purple Haze, video’s van TTS Woerden (Jos Toet) en foto’s van Hans Pieters.
  • Bewoners van Haven 3 en 5 en Loef & Lij voor het gebruik van hun balkons en dak.
  • Schipper Willem Wisseloo en bootsman Ryan Vergeer voor het vervoer van de solisten per boot.
  • De Stichting Havendagen Woerden, het Cultuur Platform Woerden (CPW) voor hun financiële en organisatorische bijdragen
  • Alle anderen die een bijdrage hebben geleverd aan dit concert, inclusief het gezellige publiek op de kades, in de bootjes en op de terrassen. Wij hebben ook van jullie genoten.

Hierbij de link naar de Fotoblog van Hans Pieters. Hij maakte een mooie fotoreportage van het concert, beginnend met foto’s van de gezellige entourage in de haven. Op dezelfde fotoblog vind je ook zijn fraaie video-opname van het openingsnummer, een medley van Songfestivalwinnaars (zonder Europapa), dat gezongen werd vanuit een boot.

En dan tot slot, hierbij de link naar de prachtige integrale video-opname van het concert van de hand van het team van TTS Woerden (Jos Toet), met geluid van het Purple Haze team. Bijna 3 uur muziek en mooie beelden om heerlijk terug te blikken op deze onvergetelijke avond in de Woerdense haven.

Mocht je interesse hebben om zelf een keer aan een dergelijk Excelsior project deel te nemen, neem dan contact met ons op (info@excelsior-woerden.nl). Wij kunnen nog steeds nieuwe muzikanten gebruiken in ons orkest en ook binnen ons Promskoor is nog voldoende ruimte om in te stromen. Je kunt dan wellicht al meedoen met onze volgende grote concerten op 22 maart en 5 mei 2025.