Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Gezamenlijke repetities

Het was een drukte van jewelste in en rond De Speeldoos op zaterdag 20 april. Excelsior hield de eerste gezamenlijke repetitie met alle artiesten die dit seizoen met hen gaan optreden.

Vanaf 13.00 uur begonnen het orkest, de pianist, twee gitaristen en vier solisten aan hun gezamenlijke nummers. In het naastgelegen gebouw van Avicultura leidde Daantje van den Broek van 14.00 tot 17.00 uur de maandelijkse repetitie van het Woerdens Promskoor. Deze voorbereidingen houden verband met de twee concerten die op 5 mei en 7 juni op stapel staan.

Op 5 mei wordt het Woerdens Bevrijdingsfeest op het Kerkplein geopend (12.30 tot 13.30 uur). Maar dit is slechts een voorproefje, vergeleken bij het avondvullende programma dat op 7 juni op stapel staat. Dan verzorgt Excelsior namelijk een Singelgrachtconcert in de Woerdense haven. Hiervoor zijn veel nieuwe muziekstukken aangeschaft en daarvoor moet natuurlijk ook flink gerepeteerd worden.

Zoals gebruikelijk gaat het bij deze populaire concerten om arrangementen voor orkest, combo, koor en solisten, in alle mogelijke combinaties. Daarom voegde het koor zich van 14.45 tot 16.00 uur bij de andere musici in De Speeldoos en werden alle stukken doorgespeeld waarin deze mannen en vrouwen meezingen.

Dirigenten Peter Goosensen en Daantje van den Broek hadden de 80 musici goed in de hand en ondanks de drukke en gezellige boel, werd er ook serieus gewerkt. Er is nog wat werk aan de winkel om de laatste puntjes op de i te zetten, maar dat gaat vast goed komen, want er staan nog meer gemeenschappelijke repetities gepland voor de optredens. En ook thuis zal er nog even goed naar de moeilijkste passages gekeken worden.

De volgende foto’s van Hans Pieters laten goed zien hoe intensief er werd gerepeteerd in De Speeldoos.

Leden van het Woerdens Promskoor onder leiding van Daantje van den Broek
Orkest en combo onder leiding van dirigent Peter Goosensen
De vier solisten die op 5 mei gaan optreden, vlnr Lendy Timmerman, Charlotte Welling, Sem Hoos en Peter Ravensberg. Op het concert van 7 juni wordt de line-up nog iets verder uitgebreid.