Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nieuwjaarsconcert 13/01/2024

Op zaterdagmiddag 13 januari 2024 organiseert Excelsior een Nieuwjaarsconcert in de Grand Salon van Plein7, Kerkplein 7 te Woerden.

Als muzikale gast treedt op Charlotte Welling (zie foto). Charlotte is in Woerden en omstreken met name bekend van haar muzikale theatervoorstelling De Vergeten Zangeressen, waarin ze met begeleiding van Trio Dobbs zangeressen van het vaderlandse lied doet herleven. Zij heeft al eerder aangegeven graag een keer met Excelsior te willen optreden en daar gaan we nu een voorproefje van zien met de Minutenwals van Chopin (o.a. bekend van Jasperina de Jong).

De begeleiding van deze solist wordt door dirigent Peter Goosensen en het Excelsior-orkest ingepast in een verder grotendeels instrumentaal programma, waarin uiteraard bekende Nieuwjaars-klassiekers voorkomen, maar ook recentere werken zoals een medley van nummers uit de film Grease, Euphoria van songfestivalwinnaar Loreen en de Portugese mars O Vitinho. Over het laatste nummer wordt geschreven dat het door een overvloed aan melodieuze ideeën en een totaal gebrek aan agressiviteit staat voor de opgewekte sereniteit van Portugal. Dat leek Excelsior een mooie gedachte om euforisch het nieuwe jaar mee in te gaan.

Het concert duurt van 15.00 tot 17.00 uur, en het publiek is al vanaf 14.30 uur welkom voor een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, maar Excelsior is altijd blij met een vrijwillige bijdrage die bij de uitgang ‘in de pet gegooid’ kan worden.