Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Woerdens Promskoor weer van start

Op zaterdag 11 november vond in De Speeldoos de eerste repetitie plaats van het nieuw opgerichte Woerdens Promskoor. Dit tweejarige projectkoor staat deze keer onder leiding van de jonge zangcoach en dirigent Daantje van den Broek uit Woerden en zal in 2024 en 2025 optreden op grote concerten van Excelsior. Momenteel bestaat het gemengde koor uit 45 mannen en vrouwen, maar enthousiaste zangers (SATB) mogen zich nog aanmelden tot begin 2024. Vooral tenoren en bassen zijn erg welkom.

Het Woerdens Promskoor tijdens de eerste repetitie van het tweede project

De koorleden waren onder de indruk van de jonge Daantje, die aan de slag ging met nummers van Prince en Rob de Nijs, maar zich ook even van de klassieke kant liet horen toen ze een stukje uit O Fortuna voorzong. Met alle tips en ingrepen van Daantje klonken de nummers al snel veelbelovend na deze eerste repetitie. Dat beloofd weer veel goeds voor hun eerste optreden tijdens het Singelgrachtconcert op 7 juni 2024.

Dirigent Daantje van den Broek leidt het projectkoor

Omdat veel projectleden ook nog lid zijn van andere koren, zijn er voor het Promskoor geen repetities in de drukke maand december. Daantje gaat nog drie nieuwe nummers inzingen die de leden thuis kunnen voorbereiden voor de volgende repetitie op 20 januari. Vervolgens vindt er tot juni elke maand een repetitie plaats, waarin de rest van het repertoire voor het eerste seizoen wordt ingestudeerd.

Het orkest van Excelsior, waarmee het koor uiteindelijk gaat optreden, komt tot begin januari wel regelmatig in actie. Er zijn namelijk maar liefst vier concerten gepland in deze periode, maar daarbij treedt het koor dus nog niet op. Meer informatie over deze concerten vind je elders op deze website.

Ben je een geoefend koorlid en zou je graag eens willen meezingen op een evenement als het Singelgracht- of Promsconcert, laat ons dit dan weten met een mailtje naar info@excelsior-woerden.nl