Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Jubileumconcert 25/11/2023

Op zaterdagmiddag 25 november organiseert Fanfarecorps Excelsior Woerden in de Woerdense Petruskerk een muziekmatinee (van 12.00 tot 14.00 uur) om haar 120-jarige bestaan te vieren. Langs deze weg nodigen bestuur en leden alle relaties, familieleden en vrienden, van jong tot oud, van harte uit om dit gratis toegankelijke Jubileumconcert bij te wonen.

Als thema is ‘Laten we het vieren’ gekozen, omdat Excelsior vindt dat er best even stilgestaan mag worden bij het feit dat ze in deze dure tijd nog steeds in staat is om mooie muzikale evenementen te organiseren. Denk aan de concerten in het Woerdense feestjaar, het muzikale uitzwaaien en weer inhalen van Rob’s Kaastour en het jaarlijks terugkerende Oktoberfest, dat onlangs ook al de 49e editie beleefde. De vereniging is sponsoren en fondsen zeer dankbaar voor hun niet aflatende steun om dit mede mogelijk maken.

Dit concert is tevens een prachtige gelegenheid om onze bassist en verenigingsman in hart en nieren, Kees Batelaan, te fêteren met zijn 65-jarig lidmaatschap. Deze jubilaris heeft jarenlang bestuursfuncties vervult en is nog steeds zeer actief betrokken bij het financiële reilen en zeilen van Excelsior.

Mede door de inzet van dergelijke steunpilaren, is Excelsior op 120-jarige leeftijd nog springlevend en kan zij ook vooruitblikken op een mooie toekomst. Want behalve de aanstaande Kerst- en Nieuwjaarsconcerten, staan er voor medio 2024 en zelfs 2025 al weer evenementen in de steigers. Zo is onlangs weer een Promskoor opgericht, dat zich al aan het voorbereiden is voor het volgende Singelgracht- en Promsconcert.

Tijdens het Jubileumconcert zal dirigent Peter Goosensen het orkest door een zorgvuldig samengesteld programma van instrumentale fanfarestukken navigeren. Denk aan de mooiste compositie van Jan de Haan (Ouverture to a new age), John Williams (Indiana Jones Selection) en Kees Vlak (Rainbow Warrior). Maar indrukwekkend zijn ook de instrumentale uitvoering van De Zee (Trijntje Oosterhuis) en de schitterende bugelsolo in Sorry (Kiteman). Dit is slecht een greep uit het programma, dat met een toepasselijk vrolijke concertmars (Fiesta en el Pueblo) zal worden geopend.

Het publiek is op 25 november vanaf 11.30 uur welkom in de Petruskerk.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige ‘verjaardagsgift’ is altijd welkom.