Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Buurtconcert Excelsior met nieuwe dirigent

Op dinsdagavond sluit Excelsior het seizoen 2022-2023 af met een openluchtconcert bij hun verenigingsgebouw De Speeldoos. 

Dit seizoen stond in het teken van zeer geslaagde evenementen, een succesvolle dirigentewisseling en jonge aanwas in het bestuur. Genoeg dus om trots op terug te zien, maar ook om met vertrouwen vooruit te kijken.

Onbetwiste hoogtepunten van dit seizoen waren het Promsconcert en het Oktoberfest, maar Excelsior is ook trots op de reeks onderscheidingen en erkenningen die ze mocht ontvangen (zoals een zilveren steekspeld van B&W, twee Rode Ruiters, diverse jubileumspelden en de nominatie voor de Woerdense Cultuurprijs).

Veel van wat het orkest de afgelopen jaren heeft bereikt is te danken aan dirigent Hans van Hees. Eind vorig jaar gaf Hans te kennen dat hij in juni 2023 van zijn pensioen zou gaan genieten. Op 30 mei, zijn laatste repetitie met het orkest, is hij door voorzitter Ruud den Heeten uitvoerig bedankt voor al zijn verdiensten in de afgelopen 13 jaar. Op Hans’ verzoek is zijn afscheid die avond kleinschalig gevierd met een miniconcert in De Speeldoos en een aansluitende borrel voor orkest en enkele genodigden.

Sinds 6 juni staat dirigent Peter Goosensen ‘op de bok’ en hij zal dus op 11 juli zijn eerste Excelsior concert dirigeren. Het idee om op de laatste repetitie voor de zomervakantie ergens buiten te concerteren kwam uit Peter’ koker en is meteen enthousiast door Excelsior omarmt. 

Er zijn nog enkele vrije plekken in het orkest, dus geïnteresseerde muzikanten zijn ook van harte welkom deze avond. Zij kunnen even kennis maken met dirigent en/of bestuur en wellicht zelfs wat instrumenten proberen. Actief muziek maken werkt als hersengymnastiek, het houdt je jong en alert. Excelsior biedt bovenal leuke activiteiten en veel gezelligheid. Dus alle concertgangers zijn ook na afloop van het concert nog welkom in De Speeldoos om de vakantie met een gezellige borrel in te luiden. 

Daarna wordt het tot aan de opening van de WVW (lampionoptocht) even heel erg stil in Woerden.

Dus kom samen met alle omwonenden nog even lekker genieten van dit buurtconcert, 11 juli vanaf 19:00 tot circa 21:00 uur, nabij Singel 45.