Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior zoekt dirigent

Fanfarecorps Excelsior Woerden is op zoek naar een dirigent m.i.v. 1 juni 2023.

Wie zijn wij?
Fanfarecorps Excelsior Woerden is een muziekvereniging met een ruime historie en opgericht in het jaar 1903. De vereniging bestaat naast het fanfareorkest ook uit een drumband en een majorettegroep. Het orkest bestaat uit plm 40 leden. Het orkest heeft de laatste jaren vele mooie concerten verzorgd. Zo wordt er eens in de 2 jaar een Promsconcert georganiseerd waarbij wordt samengewerkt met een combo, koor en solisten. Ook wordt eens in de 2 jaar meegewerkt aan het Singelgrachtconcert in Woerden. Daarnaast verzorgt Excelsior jaarlijks enkele concerten en worden er ook nog straatoptredens verzorgd. 

Het orkest van Fanfarecorps Excelsior oefent iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het eigen verenigingsgebouw “De Speeldoos” gelegen in Woerden, Singel 45 A.

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste dirigent die voldoet aan de volgende punten: 

Kennis en ervaring:
•Conservatorium of diploma Hafabra-directie                                                                                                 •Aantoonbare ervaring met het dirigeren van een orkest. Daarnaast in staat zijn om arrangementen op basis van beschikbare capaciteit of bezetting aan te passen en/of aan te vullen.

Vaardigheden, persoonlijke eigenschappen en wensen:
•Een natuurlijke leider met goede sociale vaardigheden en oog voor het karakter en mogelijkheden van     onze vereniging;
•Met enthousiasme, creativiteit, innovatieve ideeën in staat zijn om de orkestleden, zowel jong als oud, te motiveren en te leren plezierig samen muziek te maken;
•In staat zijn om middels projecten/evenementen te werken aan uitdagingen en daarbij een juiste balans creëren tussen plezier, goede muzikaliteit en aantrekkelijkheid voor publiek;                                                 •Flexibel, om eventueel ook sectie-repetities te houden;
•In staat zijn om goed te kunnen samenwerken met bestuur en muziekcommissie;
Betrokkenheid bij de vereniging.             

De procedure
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie vacature en wil je solliciteren? Solliciteer dan vóór 15 februari 2023  door jouw cv en motivatie te sturen naar secretariaat@excelsior-woerden.nl. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat. Daarnaast maakt voor een beperkt aantal kandidaten een ‘proefrepetitie’ deel uit van de procedure. De proefrepetities worden gehouden op een later te bepalen datum na 1 april 2023, uiteraard wel op een dinsdagavond. Na voordracht door de sollicitatiecommissie zal de kandidaat (na arbeidsvoorwaarden en contractbespreking) worden aangesteld door het bestuur van Excelsior Woerden. Graag zouden we dan daarna vanaf juni 2023 de samenwerking willen laten aanvangen.