Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Singelgrachtconcert 2022 – een tipje van de sluier

Zoals op de website (https://www.havendagenwoerden.nl/) van de Havendagen Woerden wordt aangekondigd staat hun evenement dit jaar gepland op 9, 10 en 11 juni. Excelsior organiseert in dit kader het Singelgrachtconcert op vrijdagavond 10 juni vanaf 20.30 uur tot bijna middernacht.

Voorgaande edities zijn te bekijken dankzij mooie opnames van RPL TV in samenwerking met TTS Woerden:

  • Editie 2019: https://www.youtube.com/watch?v=C6JSw0nPdKU&t=6409s
  • Editie 2017: https://www.youtube.com/watch?v=HkxopPxSMLQ&t=5529s

Vanwege het jubileum van Woerden (Woerden650) en de Oud Hollandse Water Linie (350 jaar) zit er een extra feestelijk tintje aan de 2022 editie, maar eerdere bezoekers weten dat het sowieso feest wordt als Excelsior een concert organiseert. Artiesten treden op vanaf de meest onverwachtse plekken, zoals vanaf balkons, terrassen en natuurlijk vanuit mooie bijpassende stoomboten zoals de Tambora en de Phoenix. We gaan uiteraard nog niet al onze verrassingen prijsgeven, maar zullen hieronder een klein tipje van de sluier oplichten.

Een line-up van 9 talentvolle en ambitieuze solisten, veelal met Woerdense roots of relaties, stomen zich momenteel klaar voor deze editie. Vooral voor de debutanten is dat een spannende aangelegenheid, want de verwachtingen rond hun optredens zijn hooggespannen. Sem Hoos bewees dit onlangs al tijdens een ’try-out’ concert met nummers als Arcade (Duncan Lawrence), Leef (Hazes jr) en Rollercoaster (Danny Vera). De sopranen Cora den Oudsten en Elena Bazhenova beloven samen met het orkest een unieke uitvoering te gaan geven van een wereldbekend en prachtig lyrisch duet uit een Franse opera, waarvan we de naam nog even niet prijsgeven.

De ‘Symphonic highlights from Frozen’ die het Excelsior-orkest (o.l.v. Hans van Hees) speelt zullen in de fraai verlichte haven ongetwijfeld een sprookjesachtige sfeer oproepen. Maar ook bekende sprookjesachtige klanken uit De Efteling staan op het repertoire, compleet met dansende sterrenkinderen.

Nog meer dan bij hun recente debuut op 13 mei zal ook het Woerdens Promskoor van zich laten horen. Wat te denken van klassiekers als Conquest of Paradise (Vangelis), Memory (uit Cats) en O Fortuna (uit de Carmina Burana). Dit projectkoor van Excelsior werd opgericht in 2019, na een oproep tijdens de vorige editie van het Singelgrachtconcert. Het koor heeft een ‘stille’ tijd doorgemaakt tijdens corona, maar gelukkig bruist het nu weer volop van energie. Dirigente Anna Kok bereid haar mannen en vrouwen vakkundig voor op een mooie bijdrage bij ruim 10 nummers uit de uitgebreide playlist.

Zal er weer iemand onverwachts vanaf een boot de haven inspringen, zoals Marcel Fokker de vorige keer deed toen Peter Ravensberg ‘Kom van dat dek af’ zong? Je weet het bij Excelsior nooit, welke grappen en grollen er tijdens een Singelgrachtconcert worden uitgehaald. In ieder geval zullen de instrumentale en vocale hoogtepunten niet van de lucht zijn, dus het wordt hoe dan ook de moeite waard om je bootje voor een avond in de haven af te meren en onder het genot van een lekker wijntje en (Woerdens?) kaasje heerlijk te komen genieten van de mooie muziek die deze Woerdenaren te bieden hebben.

We hebben gehoord dat alle tafeltjes bij Loef & Lij al gereserveerd zijn door klanten die het concert graag vanaf een goede zichtlocatie willen bijwonen. Maar er komt deze keer ook een tribune op de Haven, dus zorg dat je er vroeg bij bent. De sound check zal ergens tussen 17.00 en 19.00 uur zijn en het concert begint stipt om 20.30 uur.