Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Opening Heldenronde ‘De 24 uur van Woerden’ met ‘You’ll never walk alone’

Wat een mooi evenement en wat een mooie opbrengst hebben de organisatoren van ‘De 24 uur’ in Woerden weten te realiseren op 13 en 14 mei jl.

Wij waren erbij vanaf de aftrap om 17.00 uur tot de Heldenrond om 22.00 uur, om de wandelaars en het publiek te verwennen met mooie, bijpassende muziek. Geselecteerd met de gedachte dat bij veel wandelaars de emoties weleens alle kanten op zouden kunnen gaan. Vaak omdat je iemand kent, of misschien wel iemand bent, die met een ernstige ziekte te maken heeft gekregen. Je wilt voor die mensen iets betekenen of juist aan hen terugdenken. Maar uiteraard is er bij velen ook blijdschap vanwege het overwinnen van moeilijke tijden en dankbaarheid om dit met elkaar te kunnen vieren. 

Ook met ons orkest halen we met deze muziek mooie herinneringen op, zoals aan leden of naaste dierbaren die ons ontvallen zijn en er dus op 13 mei niet bij konden zijn. Het gemis aan deze muziekvrienden wordt nog steeds gevoeld, maar tegelijkertijd waren we erg blij dat we na zo’n lange periode van ‘Sound of Silence’ eindelijk weer voor een groot publiek konden spelen. Daarmee kon ook eindelijk het debuutoptreden van ons nieuwe Woerdens Promskoor worden beleefd. De energie spatte er vanaf, dus dat belooft veel goeds voor het aanstaande Singelgrachtconcert (10 juni) en Woerdens Promsconcert (9 september).

Bijgaande video van Jos Toet, met dronebeelden van ons podium in het Westdampark, laat zien dat ons thema ‘A Sentimental Journey’ goed gekozen was en het geeft tevens een mooie impressie van hoe orkest, combo, Promskoor en solisten op indrukwekkende wijze uitvoering gaven aan het ‘lijflied’ van dit Woerdense evenement.