Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Video enige ‘Corona-concert’

Gelukkig zijn de coronamaatregelen onlangs weer wat versoepeld en kunnen we weer repeteren met ons orkest (en andere onderdelen van onze vereniging). Dat werd tijd, want we hebben voor 2022 een paar grote evenementen op stapel staan waarvoor een uitgebreide play-list ingestudeerd moet worden. Daarover binnenkort meer op deze website.

We blikken eerst nog even terug op het eerste en enige concert dat wij sinds maart 2020 – na de afkondiging van de eerste coronamaatregelen – hebben kunnen geven. We doen dit via audiovisuele opnames van de Woerdense foto- en videograaf Hans Pieters (zowel een integrale opname als alle afzonderlijke nummers zijn te beluisteren – klik hiervoor op de bijgaande foto).

Dit openluchtconcert voor de bewoners, verzorgers en vrijwilligers van Brediushof was vrijwel de enige kans om Excelsior in het openbaar te horen spelen in de afgelopen twee jaar, want behalve een kort optreden marcherend door de binnenstad, moesten alle andere optredens voortijdig gestaakt worden. Je hoort in deze opname titels voorbij komen als ‘Because we believe’, ‘Sound of Silence’ en ‘The show must go On’; allemaal heel toepasselijk in tijden van een pandemie. Excelsior gaf ook duidelijk aan geloof in de jeugd te hebben, want twee jonge orkestleden (Judith van Dam op bugel en Elsa van Dam op trompet) traden op als solist.

Welke concerten moesten we afzeggen? Nou, eigenlijk te veel om op te noemen, maar o.a. het Singelgrachtconcert en Promsconcert die beide in 2021 waren gepland. We hopen dat dit jaar uitgebreid goed te maken!

Maar we deden eind 2020 al een poging om een Kerst- en Nieuwjaarsconcert op te nemen in de Weddesteynkapel en deze uit te zenden via RPL TV. Concerten met publiek waren toen immers niet mogelijk. Die opnames werden helaas op het allerlaatste moment gedwarsboomd door een lock-down, die half december 2020 werd afgekondigd. Uiteindelijk hebben we de uitzendingen wel kunnen laten doorgaan, door gebruik te maken van archiefmateriaal (zie de twee ‘Excelsior Lichtpuntjes’ op Youtube).

Halverwege vorig jaar konden we opnieuw repeteren en toen zag het er naar uit dat concerten met publiek weer mogelijk zouden worden. Vol goede moed begon het orkest nieuwe programma’s in te studeren, zoals voor Kerstconcerten in de Brediushof en Weddesteynkapel en een Nieuwjaarsconcert in Plein 7. Helaas moesten ook die concerten allemaal geschrapt worden door een nieuwe lock-down.

Temeer een reden om via deze pagina te laten horen wat wel is doorgegaan in de laatste twee jaar. Vooruitkijkend vertrouwen we erop dat onze plannen voor 2022 wel gaan uitkomen en natuurlijk zullen die ook verbonden zijn aan het feestjaar ‘Woerden 650 jaar stad’. Het eerste evenement wordt een optreden op ‘De 24 uur van Woerden’ op vrijdagavond 13 mei, waarbij orkest, solisten en koor onder meer het befaamde ‘You’ll never walk alone’ zullen uitvoeren.

Tot dan!