Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

‘Vooruit’ naar een ‘vrije wereld’?

Op dinsdagavond 13 juli gaf Excelsior haar eerste concert sinds Corona, een openluchtconcert voor bewoners, verzorgers en vrijwilligers van Brediushof.
 
Als openingsmars werd ‘Vpred’ gespeeld; een Slowaakse titel die ‘vooruit’ betekent.  
Als tweede werk stond ‘Free World Fantasy’ op het programma en hiermee wilde Excelsior uitdrukken dat ze graag ‘vooruit’ denkt aan een ‘vrije wereld’. Tot alle coronamaatregelen echt zijn opgeheven kun je hierover alvast fantaseren bij het afluisteren van deze opname van de ‘Free World Fantasy’.
Momenteel genieten onze muzikanten van hun zomervakantie, maar in het najaar gaan we ons weer richten op alle concerten die in het verschiet liggen. Er zijn ook plannen om later dit jaar de repetities van ons Woerdens Promskoor weer op te starten. Dit koor zal met ons optreden tijdens diverse evenementen die zijn doorgeschoven naar 2022.
 
Hopelijk blijven de vaccinaties voldoende bescherming geven om alle voorbereidingen en evenementen straks zonder de 1,5 meter afstandsregel uit te kunnen voeren. Zoals is gebleken uit de afgelopen anderhalf jaar is niets zeker, maar met een beetje fantasie moet het toch lukken?
 
Tijdens dit eerste ‘post-corona-concert’ speelde Excelsior nog meer mooie nummers, waarvan de titels vaak ook een diepere betekenis hadden voor orkest en publiek, zoals ‘Because we believe’, ‘Sound of Silence’ en ‘The show must go On’. Fotograaf Hans Pieters maakte een complete audiovisuele opname, die later via deze website beschikbaar zal komen (bijgaand audiofragment is slechts een voorproefje).
Het orkest bereidt zich voor op het eerste ‘pre-corona-concert’ op 13 juli 2021 op het terrein van Brediushof te Woerden.
Excelsior verzorgt hier jaarlijks een Kerstconcert, maar dit kon in 2020 niet doorgaan vanwege Corona.
De organisatie hoopt dat het in 2021 wel weer kan, desnoods met een delegaties van het orkest, want aan de foto is duidelijk te zien hoeveel ruimte het orkest inneemt met haar uitgebreide slagwerksectie en alle muzikanten op 1.5 m afstand.