Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior Lichtpuntjes

Tijdens de komende Kerstdagen en op Nieuwjaarsdag zendt RPL Woerden twee bijzondere concerten uit die zijn geproduceerd door Excelsior in samenwerking met bekende Woerdenaren, waaronder burgemeester Molkenboer. De producties zijn financieel ondersteund door Cultuur Platform Woerden en de gemeente Woerden.

Door de plotselinge lockdown moest Excelsior haar plannen voor deze lichtpuntjes op het laatste moment wel flink aanpassen. Op 2 meter afstand van elkaar zouden 27 orkestleden en een filmploeg van RPL op 15 december opnames maken in de Weddesteynkapel. Iedereen was er klaar voor, maar de lockdown kwam helaas net één dag te vroeg. Dat betekende dat het hele script moest veranderen, dat een groot aantal sprekers moest worden afgebeld, dat andere sprekers hun boodschappen moesten aanpassen en dat we op zoek moesten naar mooie beelden om toch nog steeds twee interessante uitzendingen te kunnen produceren. Dankzij mooi en nog niet eerder vertoond archiefmateriaal van Hans Pieters en extra montagewerk van het RPL team is Excelsior daarin geslaagd.

Dat de opnames niet doorgingen was wel een enorme teleurstelling voor de twee jonge orkestleden, de tweeling Judith en Elsa van Dam, die beide een mooie solo zouden spelen. Maar ze komen nu in een kort interview aan het woord en zullen andere solisten uit het orkest aankondigen.

De orkestmuziek wordt steeds afgewisseld met ingesproken boodschappen, wensen of aankondigingen door, of uit naam van, muzikanten, organisatoren, ondernemers en bestuurders zoals burgemeester Molkenboer. Zij refereren aan gebeurtenissen uit het afgelopen jaar die Excelsior, maar ongetwijfeld ook veel kijkers, hebben geraakt.

Terwijl de muziek klinkt worden regelmatig beelden getoond van het Woerdens Promskoor en van het Excelsior Proms- en Singelgrachtconcert.

Beide produkties worden uitgezonden door RPL Woerden.

Ziggo: kanaal 42
KPN, XS4ALL, Telfort – met witte afstandbediening: kanaal 1456
Fiber, Telfort – met zwarte afstandbediening: kanaal 2167
T-Mobile: kanaal 834

De Kerst-editie op 1e en 2e kerstdag, om 12:00, 14:00 en 16:00 uur.
De Nieuwjaars-editie op Nieuwjaarsdag, om 12:00, 14:00 en 16:00 uur.
Beide uitzendingen zijn later ook terug te kijken!

Dit initiatief was voor alle muzikanten en sprekers een lichtpuntje om dit bizarre jaar mee af te sluiten. Zij hopen dat het eenzelfde effect heeft op de kijkers.

Het orkest van Excelsior (in pre-corona-tijden) o.l.v. Hans van Hees