Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Begin goed, eind goed?

Ondanks de corona-beperkingen, en de consequenties die dit heeft voor onze muzikale activiteiten (zie vorige bericht), was er toch ook heel mooi nieuws op de eerste orkestrepetitie na de zomervakantie.

Marcel demonstreert de vier pauken, meteen na aflevering in De Speeldoos

Onze paukenist Marcel van de Werff kon immers trots plaatsnemen achter de heel recentelijk afgeleverde set van vier ‘zo goed als nieuwe’ Adams-pauken. Blijkbaar heeft Marcel gedacht ‘Als ik toch 1.5 meter van de andere slagwerkers af moeten zitten, dan kan ik die ruimte ook maar beter nuttig besteden’. En geef hem eens ongelijk.

Ondanks dat ze niet gloednieuw waren blijft het toch een investering van jewelste. Daarom heeft Excelsior besloten dit jaar mee te doen met de actie Rabo ClubSupport. Hierover meer in een volgend bericht.

Marcel met de twee oude pauken tijdens een flashmob op het Kerkplein in maart 2014

Het was een al jarenlang gekoesterde wens, en inmiddels ook wel een technische noodzaak, om de twee oude pauken te vervangen en uit te breiden naar een set van vier. Daarmee is Excelsior weer helemaal klaar voor nog meer spektakel op haar concerten.

Een ander positief bericht is dat een nieuwe inwoonster van Woerden zich spontaan kwam aanmelden om lid te worden. Deze 25-jarige trompettiste had ruime orkestervaring opgedaan in haar voormalige woonplaats en kon dus meteen plaatsnemen in de trompetsectie, waarin ze een welkome aanvulling is.

Kortom, veel reden tot blije gezichten aan het begin van het nieuwe seizoen. Laten we hopen dat dit ook een goed voorteken is voor de rest van het seizoen!