Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

20e Woerdense Proms uitgesteld naar 2022

Deze jubileumeditie was aanvankelijk gepland op 20 maart 2021, maar vanwege corona heeft Excelsior besloten het uit te stellen naar zaterdag 19 maart 2022.

Eén van de hoogtepunten wordt het optreden van het Woerdens Promskoor, een gemengd projectkoor dat Excelsior speciaal voor deze gelegenheid heeft opgericht en dat bestaat uit ongeveer 100 ervaren Woerdense zangers.

Het Woerdens Promskoor tijdens de repetitie van 7 maart 2020

Dit Promskoor gaat intensief samenwerken met orkest, combo en solisten. Omdat dit voor veel koorleden een nieuwe ervaring is, waren de voorbereidende repetities bijtijds gestart. De eerste twee waren in februari en maart en in mei 2020 zouden al try-outs plaatsvinden. Helaas trok corona daar een dikke streep door en moesten alle repetities en optredens worden opgeschort. Inmiddels is ook duidelijk dat er onvoldoende voorbereidingstijd overblijft om al in maart 2021 te kunnen optreden.

Het orkest repeteert hier nog op 2m afstand, inmiddels mogen we op 1.5m afstand zitten.

Het orkest repeteert inmiddels weer, uiteraard met inachtneming van het vereiste corona-protocol. Veel kleine koren zijn na de zomervakantie ook weer van start gegaan. Voor het grote Woerdens Promskoor zal de ’time-out’ nog iets langer duren, maar we hopen vanaf begin volgend jaar de voorbereidingen weer voort te kunnen zetten. 

Het zal nog even spannend blijven of en hoe alles zich weer ‘normaliseert’, maar we willen Woerden in 2022 heel graag weer met een uniek Woerdens muziekevenement verrassen. Doordat dit nu in het jaar valt dat Woerden 650 jaar bestaat, zit er natuurlijk wel een extra feestelijk tintje aan deze 20e Proms.