Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

What about us?

Deze vraag hoor je steeds terugkomen in het theatrale nummer Earth Song van Michael Jackson, zo prachtig vertolkt door Bastiaan Sparnaay en alle andere artiesten op ons 18e Promsconcert in 2017.

Earth Song (Michael Jackson), 18e Excelsior Proms

Sinds wij vanwege het Covid-19 virus al onze verenigingsactiviteiten moesten staken leefde bij Excelsior dezelfde vraag; ‘what about us’? In de zin van, wanneer zijn wij aan de beurt om een protocol goedgekeurd te krijgen waarmee we uit de lockdown kunnen komen? Gelukkig is het nu zover. Sinds afgelopen week zijn onze orkestrepetities weer herstart, uiteraard onder strict protocol met o.a. geen 1.5m maar 2m afstand tussen elke muzikant. Petje af voor alle mensen binnen de vereniging die dit protocol binnen mum van tijd geimplementeerd hebben. Het voelt nog een beetje onwennig om zo ver van elkaar vandaan te zitten, maar we kunnen in ieder geval weer samen muziek maken. Dat voelde wel heel goed.

Of er binnenkort weer opgetreden kan worden valt nog te bezien. De versoepelingen per 1 juli lijken weer meer mogelijkheden te bieden, zeker in de openlucht. Iedereen zal echter begrijpen dat het zomerconcert, dat gepland stond op zaterdag 4 juli in Kapel Weddesteyn, geen doorgang kan vinden. Uiteraard hopen we dit later ruim goed te maken.

Onze grote producties, zoals het Woerdens Promsconcert, zullen voorlopig nog niet haalbaar zijn. Zolang het 1.5m protocol van kracht is kunnen wij in geen enkele Woerdense zaal de gebruikelijke hoeveelheid artiesten en bezoekers ontvangen. Meer definitieve berichtgeving hierover volgt nog.

Maar we vertrouwen erop dat, net als in de vermaarde videoclip van Earth Song, de wereld ook na Corona weer ‘normaliseert’. Als iedereen zijn verstand blijft gebruiken moet dat lukken.