Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

De trits Nieuwjaarsconcerten is beëindigd: de fotoreportage

Nieuwjaarsconcerten, dat zijn er dus drie. Te beginnen op nieuwjaarsmorgen, Wenen met de Wiener Philharmoniker, aan het einde van de middag Amsterdam met het Nederlands Blaasorkest en dan de tweede zaterdag van de eerste maand van het nieuwe jaar: het Nieuwjaarsconcert van Excelsior Op 11 januari weer in de grote zaal van Plein7. Het programma zat weer vol verrassingen in elkaar. Want verrassend en plak daar maar meteen het woordje goed achter, waren de solisten. Direct al na het openingswoord door voorzitter Ruud den Heeten traden met Happy New Year de zangeressen Cindy de Rouw, oud Excelsiorlid trouwens en Sofie de Bruijn op. Uiteraard begeleid door het orkest onder de vertrouwde leiding van Hans van Hees. Na dit spetterende begin had Excelsior ook wat van Wenen geleerd door met voorzitter Ruud als voorzegger het orkest richting publiek een luidkeels “Gelukkig Nieuwjaar” toe te roepen. Het publiek was, mede door de publiciteit? massaal opgekomen en stond zelfs in de vestibule.
Het orkest was nagenoeg op volledige sterkte met in het orkest besBassist Kees Batelaan, die krap een maand daarvoor nog onder het mes was geweest. Wat een bikkel!!!
Lourens den Hollander soleerde op indrukwekkende muzikale manier op zijn bugel in Concerto d’ Aranjuez. Op een hoog niveau speelden ook Ernst Kriege en Anne Peters op tenortuba in het duet van de Parelvissers. Gesoleerd werd er ook door vier trompettisten (Elsa van Dam, Arjen Jansen, Harrie Banken en Menno Hordijk) in Trumpet Fiesta en laten we ook de vier trombonisten niet vergeten die een belangrijke rol speelden in de Deutsche Marsmelodien.
Het publiek vond het allemaal prachtig en dus kwam er nog een toegift en wat kan dat bij een Nieuwjaarsconcert anders zijn dan de Radetzkymars?
Een even klaterend als dankbaar applaus volgde.
Volgend jaar weer in de grote zaal van Plein7.
Concertprogrammeur Harrie Banken meldde dat de plaats van handeling volgend jaar wel eens de Raadzaal van het verleden jaar geopende nieuwe gemeentehuis zou kunnen zijn.
Verder deelde Harrie tijdens het concert nog mee dat het orkest genomineerd is voor de gemeentelijke Cultuurprijs, die op 23 januari vergeven zal worden, dat hij inmiddels 100 zangers en zangeressen heeft voor de PROMS 21 en dat het thema van die PROMS zal zijn “Excelsior goes Hollywood”.
Met een orkest van een zodanige klasse als Excelsior zich op 11 januari 2020 ontpopte en met een koor van die omvang moet dat wel weer een happening worden waarover in Woerden nog wel enige tijd zal worden nagepraat.

De foto’s kunnen via deze link bekeken worden.

https://myalbum.com/album/n95eYbbn7f5Y