Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Bijna vlekkeloos verliep het Winterconcert 2019

Bijna vlekkeloos, 
dat is het oordeel van menig onbeoordeeld winterconcertbezoeker, afgelopen zaterdag in de Weddesteynkapel. 
Het concert van Excelsior onder leiding van Hans van Hees zette weer een bijzondere prestatie neer. Het publiek genoot zichtbaar. Ondanks de gedwongen afwezigheid van Kees Batelaan (besBas), Anne Peters (bariton) en Wim van Geelen (trombone) deed dat geen afbreuk aan de muzikale kwaliteiten van het orkest. Alleen Kees werd vervangen en wel door multi-instrumentalist Willen de Leeuw, die zijn baspartij op een hoog kwalitatief niveau invulde.
Naast een schakering aan kerstmuziekstijlen, traditioneel, klassiek en populair, waaronder diverse meezingers, had Excelsior deze keer veel zogeheten easy listening nummers geprogrammeerd. Wat te denken van Old and Wise (The Alan Parsons Project), Leningrad (Billy Joel) en Hallelujah (Cohen).
Daarnaast werd er ook gesoleerd. Harrie Banken op trompet in Con Te Partiro, Marcel “Lional” van de Werf op vibrafoon en Menno Hordijk op trompet in The Prayer. Hun solo’s waren zonder meer vlekkeloos.
Een openbaring was zangeres Isabelle Schreuder. Haar zangkwaliteiten waren organisator Harrie Banken tijdens een vorig concert in de Brediushof, waar zij woont, al opgevallen en daaruit is dit optreden voortgekomen. Ervaring had zij, de musicalfanaat, want ooit een masterclass gevolgd bij Pia Douwes, waarmee zij in 2009 optrad op de TV bij het Knoop in je zakdoek Gala, gepresenteerd door Paul de Leeuw.
Deze middag debuteerde zij bij het orkest en zij deed dat geweldig met haar solo’s in Memory (Cats) en Somewhere over the Rainbow (uit de Wizard of Oz).
Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat zij optreedt met dit orkest. Hulde!!
Het concert werd geopend en gesloten met een toepasselijk woord van Joop Vianen, de secretaris van het bestuur dat de Weddesteynkapel beheert (foto 1).
Bijgaand ook een selectie van het fotomateriaal dat tijdens dit concert is geschoten. De hele serie is vanaf morgen, 16 december, te zien op de website van Excelsior.