Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Updates Projectkoor Proms 2021

Vandaag zaterdag 28 september, 11:00 uur, staat de teller van het aantal aspirant-koorleden op 102!!. RPL heeft aan het bereiken van deze mijlpaal aandacht gegeven via deze reportage.

Het aantal mannen is inmiddels 27, maar we hopen dat er zich nog een paar meer zullen aanmelden zodat we uiteindelijk op ongeveer 30% mannen uitkomen.

De uitnodigingen voor de eerste bijeenkomst op zaterdagmiddag 26 oktober zijn inmiddels verstuurd. Dan worden verder details verstrekt over dit project, inclusief de reeds geplande repetities en concerten.

Foto: Projectkoor dirigente Anna Kok in gesprek met Harrie Banken

====================================================================================

Op zondag 14 juli, 9:00 uur, staat de teller van het aantal koorleden op 84.

Het aantal van 17 mannelijke aspirant-koorleden willen we graag nog verdubbelen, dus voor dames geldt vanaf vorig weekend een wachtlijst.

Aspirant-koorleden en dirigent Anna Kok zullen voor het eerst bijeenkomen op zaterdagmiddag 26 oktober. Die middag kunnen de eerste 25 aanmelders ook van de beloofde rondvaart op de Sweet Caroline genieten en ongetwijfeld gaat daarbij ook gezongen worden. Persoonlijke uitnodigingen met meer details volgen.

====================================================================================

Zaterdag 6 juli, 18:00 uur, staat de teller van het aantal koorleden op 76.

Het aantal sopranen en alten is nu voldoende en alle volgende aanmeldingen van deze stemmen komen daarom voorlopig op een wachtlijst. Mannelijke tenoren en bassen worden met klem verzocht zich ook aan te melden via info@excelsior-woerden.nl om de stemverhoudingen binnen dit projectkoor goed gebalanceerd te krijgen.

Tijdens het Zomerconcert in Kapel Weddesteyn is vanmiddag bekend gemaakt wie dit ‘Promskoor’ gaat dirigeren. Het is de 30-jarige Anna Kok, die in 2013 afgestudeerd is aan de HKU faculteit Muziek en inmiddels een brede ervaring heeft opgedaan als muziekdocent op basis en voorgezet onderwijs, maar sinds 2012 ook diverse koren leidt, zoals het Woerdense RK middenkoor Judeo.

Na de zomervakantie volgt een bijeenkomst met dirigent en alle aspirant koorleden, waarbij verdere uitleg wordt gegeven en uiteraard zal daarbij ook al gezongen worden. De eerste repetities voor de try-out in mei 2020 starten begin 2020, vermoedelijk met één repetitie per maand.

Zie eerdere updates hieronder. In het bericht ‘Aanmelding projectkoor Proms 2021’ lees je welke gegevens we van aspirant leden willen ontvangen. Nogmaals, we zoeken vooral nog mannen.

Vraag je je af of we zoveel mensen kwijt kunnen op ons Promspodium? Kijk dan maar eens naar deze foto van onze 16e Proms, waarbij Martin Mans met een koor van ca. 125 mannen te gast was.

==================================================================================

Zaterdag 29 juni, 20:00 uur, staat de teller van het aantal koorleden op 67.

De dames komen met 56 al goed op sterkte en ook de sopranen en alten lijken redelijk gelijk verdeeld. Vooral hoge sopranen mogen zich nog aanmelden.

Het aantal heren begint ook te klimmen, maar moet echt nog een boost krijgen want de huidige 11 mannen zijn echt te weinig voor een 100-koppig koor. Dus Woerdense zangers, meld je aan via info@excelsior-woerden.nl

Inmiddels is de video-opname van het Singelgrachtconcert 2019 ook beschikbaar (zie elders op deze site en op FB).

==================================================================================

Zaterdag 22 juni 2019, 9:39 uur, is de onderstaande mail uitgestuurd naar 51 aspirant-koorleden, onder de titel:

Bevestiging van je aanmelding als lid van het projectkoor van Excelsior Woerden voor de Proms 2021

Beste aspirant-koorlid,
Bedankt voor je aanmelding voor het projectkoor dat ik in het najaar ga oprichten. Ik ben blij om je te kunnen laten weten dat de teller van het aantal aanmeldingen de 50 inmiddels gepasseerd is! Momenteel zijn de heren nog in de minderheid, dus schroom niet om vooral zingende heren aan te sporen zich ook op te geven.
Het is t.z.t. de bedoeling dat je je thuis voorbereidt aan de hand van bladmuziek en geluidsopnames die ik plaats op een afgeschermde pagina van onze website. In januari, februari en maart 2021 zullen t.b.v. de Proms 2021 een vijftal repetities op zaterdagmiddagen plaatsvinden, veelal in ons clubgebouw De Speeldoos, Singel 45 te Woerden. In de maanden na de Proms 2021 zullen mogelijk nog één of twee optredens volgens in 2021, met grotendeels gelijk repertoire en waarschijnlijk nog één of twee repetities.
Het is de bovendien de bedoeling om in mei 2020 al één of twee try-out(s) te organiseren met een beperkt aantal stukken, waarvoor we een maandelijkse repetities in februari, maart en april 2020 zullen organiseren.
Na de zomervakantie volgt een tweede bericht met meer details, maar ik zal tussentijds ook updates over het projectkoor plaatsen op onze website (zie www.excelsior-woerden.nl). Op deze website vind je ook leuke recensies en foto’s, en hopelijk binnenkort ook een link naar de video-opname, van het recente Singelgrachtconcert. De volledige opname van de 2017-editie is op YouTube te vinden (zoek op Singelgrachtconcert Woerden). Om je verder een beeld te vormen van onze Promsconcerten, zoek dan op onze website ook maar eens naar het bericht ‘Videobeelden 18e Excelsior Promsconcert …’, want daarin vind je een link naar de video-opnames van de Proms 2017 (van de Proms 2019 zijn ze nog niet beschikbaar).
Heb je tussentijds nog vragen, stuur me dan een mailtje. Desgewenst neem ik daarna telefonisch contact met je op.
Je mag je vragen ook persoonlijk aan me stellen in de pauze of na afloop van ons Zomerconcert op zaterdag 6 juli a.s. in Kapel Weddesteyn, van 14:00 tot 16:00 uur (zie berichten op FB en website). Ik zal daar ook weer een update geven over het aantal aanmeldingen.
Met muzikale groet,
Harrie Banken
organisatie Proms 2021