Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Daverend succes Excelsior op Havenconcert.

Dat was genieten geblazen op het Havenconcert, dat zich gisteren op en langs de Woerdense haven afspeelde in het kader van de Havendagen.

Excelsior concerteerde daar met het koor Rhythm & Friends. Excelsior begeleidde Woerdense zangers en zangeressen als Anke Smits, in de pers steevast aangeduid als de zingende chirurg, Elize Verlaan, Sofie de Bruin, Martine Zuidam, Bastiaan Sparnaay, Ben Pernot, Peter Ravensberger en last but not least Marcel Fokker. Marcel met een fabelachtige vertolking van New York New York. Het favoriet nummer ook van presentator Koos v.d. Geest. Hij vond dat de manier waarop Marcel deze song vertolkte hem Frank Sinatra deed vergeten.

Voor Sylvia Vos van het online nieuwsmedium “In de Buurt Woerden” kan het Singelgrachtconcert 2019 de boeken in als een meer dan geslaagde avond. In de video die “In de Buurt” maakte, blijkt die kwalificatie meer dan terecht.

https://indebuurt.nl/woerden/video/video-dit-is-het-singelgrachtconcert-2019-in-de-haven-van-woerden~77622/

Van de muziek van Excelsior spatte het plezier en het vakmanschap af. Neem als voorbeeld Lourens den Hollander die een prachtige solo verzorgde met het nummer Conciërto d’Aranjuez. Het orkest op het plankier naast de Dukdalf en Lourens op een boot. Nog een tweede solist moet genoemd worden en wel slagwerker André Wisseloo, die met zijn strakke ritmiek het orkest tot grote hoogte opstuwde. Rob Hofman (trombone) en Harrie Banken (trompet) soleerden in Soldaat van Oranje, de musical.  Verder passeerden songs van Queen, John Lennon, Peter Koelewijn, Willy Alberti en Verdi de muziekstandaards.

Wat absoluut meewerkte was het weer. De zon liet zich heel nadrukkelijk zien en het was dus droog. Mede daarom was er veel publiek. Op de Havenkant stond het publiek vier á vijf rijen dik. Onder het publiek de oud-voorzitter van Excelsior: Dirk Schippers. Enkele uren later begon het te regenen en dat duurde tot diep in de morgen van zaterdag. Als die buien uren eerder Woerden waren gepasseerd?  Je moet er niet aan denken wat dat betekend had voor dit muziekfestival.

Het concert werd geopend door bioloog en tevens sleepbooteigenaar Midas Dekkers met een hilarisch verhaal over wat de sleepboot niet bracht en de muziek wel zou brengen: plezier. Vermeldenswaard is nog dat Koos v.d. Geest het hele programma kundig, puntig, goed geïnformeerd en vaak humorvol aan elkaar praatte.

Was het eerste Haven- of Singelgrachtconcert in 2017, het tweede in 2019 dus op naar het derde in 2021.Voor organisator Harrie Banken weer werk aan de winkel!

De foto’s zijn gemaakt tijdens het inspelen. De foto’s tijdens het concert gemaakt door hoffotograaf Hans Pieters volgen later.