Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

4 en 5 mei: herdenken en feesten.

Dodenherdenking.

4 mei als altijd. Excelsior leverde haar bijdrage om te beginnen voor de aula op de begraafplaats aan de Meeuwenlaan. Comité-voorzitter Jan van Es opende de bijeenkomst, waarop ook burgemeester Victor Molkenboer het woord voerde. Daarna werden er kransen gelegd. De aankondiger ervan, wie of welke organisatie plaats de krans, kwam niet uit zijn woorden en Jan van Es moest ingrijpen. Excelsior speelde daar 4 van de 10 koralen die in het marsboekje zaten.
Daarna naar de gedenknaald op de Meeuwenlaan onder leiding van de strak opererende Ruud Jansen, die dat voortreffelijk deed. Zo oefende hij vooraf de counter, die bij de gedenknaald foutloos verliep.
Op de Meeuwenlaan speelde Excelsior alle 10 koralen, de meeste zelfs twee keer. Het was een indrukwekkende bijeenkomst.
Het taptoesignaal nam Harrie Banken voor zijn rekening. Hij speelde dat vlekkeloos.
Al met al een bijeenkomst, bijgewoond door een paar honderd Woerdenaren, waaronder veel jongeren.
De eerste twee foto’s zijn van de hand van Alex de Kuiper, de officiële fotograaf van de gemeente Woerden, de laatste bij de naald genomen foto is van Sytske Breunesse

 

Bevrijdingsconcert

Als sluitstuk op een uitgebreid en gevarieerd feestelijk programma trad Excelsior op Bevrijdingsdag 5 mei in de namiddag op in de tent op het Kerkplein. Het weer was niet zo best, veel wolken en dreigende regenbuien. Maar het begin was qua weer best nog wel aantrekkelijk. Dat was ook zichtbaar wat de publieke belangstelling betreft. Die was groot, maar lang niet zo groot als  vier jaar gelden toen Excelsior ook acteerde op het bevrijdingsfestival onder een stralende hemel.

Halverwege begon het te regenen en dat was merkbaar aan het publiek, dat in grote getale huiswaarts ging. Jammer, want het programma daarvoor en daarna was aantrekkelijk met de usual suspects, Anke Smit, Marcel Fokker, Peter Rheberegen en Sophie de Bruin als zangers. Het PROMS-programma werd grotendeels gevolgd en de nummers werden aan elkaar gepraat door Mariëtte van Slagmaat. Bij de laatste zes nummers werd het gelukkig droog en ook dat was weer te merken aan de publieke belangstelling, want die nam weer toe.

Besloten werd met de evergreen van Vera Lynn over het weerzien later, dat door Mariëtte werd opgepakt door te wijzen op het Havenconcert van 14 juni. Ook daar treedt Excelsior op met de genoemde zangers en met een misschien op een enkel punt gewijzigd programma.