Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Koningsdag 2019

52 jaar geleden zag Willem Alexander het levenslicht in Utrecht. Zes jaar geleden volgde hij zijn moeder Beatrix op als staatshoofd. Zij was op 30 april jarig en hij op 27 april. Dus Koningsdag vandaag en dat betekent hard werken voor Excelsior en vroeg uit de veren, Niet meer zo als vroeger, toen de Drumband al om 07.00 uur de wijken in ging en een groepje blazers zich een uurtje later opmaakten om de toren te beklimmen om op de trans enkele liederen, w.o. het Wilhelmus te verklanken. Om half tien verzamelde de mannen en vrouwen zich in De Speeldoos in afwachting van de tocht naar ’t Oudelandt. Daar kwam men rond 10.30 uur aan voor de aubade. Zustervereniging De Vriendschap deed hetzelfde in Careyn/Weddesteyn.
Om 12.00 uur traden beide korpsen gezamenlijk op het Kerkplein op onder leiding van de secretaris van De Vriendschap., Arnold van Poeteren. Daar werd de samenzang begeleid met een reeks van bekende liedjes als Ik hou van Holland, M’n Opa, Heb je even voor mij, de Zilvervloot, als de morgen is gekomen en uiteraard ons Volkslied.
Op weer naar volgend jaar met hetzelfde recept.