Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Winterconcert Fanfarecorps Excelsior in Weddesteyn

Voor de 6de keer concerteerde de Woerdense muziekvereniging Excelsior in de Weddesteynkapel. Het is zo langzamerhand traditie geworden: een concert in de zomer en een concert in de winter. Het laatste in de vorm van een kerstconcert, alhoewel het vanaf 8 december, de dag van het concert, nog wel even duurt voordat het kerst wordt.

In de publiciteit ging er wat mis, want door computerproblemen kon een wervend artikel over dit concert niet in Het Staatsblad opgenomen worden en de secretaris van de stichting die de Weddesteynkapel bestiert, Joop Vianen, vreesde voor de publieke opkomst.

Maar die vrees was niet terecht, want de kapel zat bommetje vol. Ook de galerij was afgeladen vol.

De muziek, twee marsen,  enkele concertstukken en een aantal meezingkerstliederen, klonk weer als vanouds. Het orkest onder de vertrouwde leiding van Hans van Hees was uitermate goed op dreef en dat gold ook voor de twee zangsolisten. Peter Ravensberger en Marcel Fokker. Met die twee heeft Excelsior goud in handen en zij zullen ook weer present zijn op 16 maart a.s. op de PROMS. Daarvoor maakte de organisator van dit Winterconcert, Harrie Banken, die ook de touwtjes in handen heeft bij de PROMS reclame. Het orkest speelde On Broadway en dat nummer zal, zo verklapte Harrie, het Leitmotiv zijn bij de PROMS. De eerste kaarten gingen na afloop van dit concert vlot van de hand.

Halverwege het concert trad Sinterklaas binnen. Hij sprak de zaal en het orkest toe en mocht tot veler verrassing een nummer dirigeren. Dat deed hij bekwaam, alsof hij nooit iets anders had gedaan. Tijdens dat optreden kwam de Kerstman binnen en de warme handdruk tussen beiden symboliseerde als het ware dit Winterconcert, waarna Sinterklaas onder een toepasselijk liedje de zaal verliet en de Kerstman nog even bleef.