Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Winter/Kerstconcert in Kapel Weddesteyn

Zaterdag 8 december (14:00-16:00 uur), Kapel Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50 (naast de hoofdingang van Weddesteyn). Gratis toegang.

Het lijkt nog maar kort geleden dat Excelsior met o.a. de Star Sisters een spetterend Zomerconcert gaf in deze mooie kapel. 8 December is misschien ook nog een beetje vroeg voor een Winter/Kerstconcert, maar omdat Sinterklaas en Santa Claus inmiddels goed door één deur kunnen zien de organisatoren dit niet als een belemmering. Het is zelfs mogelijk dat beide kindervrienden tijdens dit concert van zich zullen laten horen.

Excelsior heeft weer voor ieder wat wils geprogrammeerd. Uiteraard zullen traditionele en populaire kerstnummers niet ontbreken. Het genre varieert verder van uitdagende marsmuziek (zoals het toepasselijke Margam Abbey) tot bekroonde filmmuziek (Hymne to the Fallen) en verrassende Promsmuziek. Onder de laatste noemer vallen Rule Britannia, veelvuldig in de Royal Albert Hall uitgevoerd tijdens de BBC Night of the Proms, maar ook enkele try-outs voor Excelsior’s eigen Promsconcert op 16 maart 2019. De Woerdense solisten Marcel Fokker en Peter Ravensberg, beide onderdeel van de line-up voor dit Promsconcert, verzorgen de zang op 8 december. Maar ook het zingende deel van het publiek zal aan haar trekken komen.

De stukken worden zoals gebruikelijk op luchtige wijze bij het publiek geintroduceerd en voor de mee te zingen nummers wordt de tekst op een groot scherm geprojecteerd.

Iedereen uit Woerden en omstreken is van harte welkom om op zaterdag 8 december tussen 2 en 4 uur gewoon eens even binnen te lopen en korter of langer van de muziek en de sfeer te komen genieten. We rekenen weer op een grote toeloop van de bewoners uit het Staatsliedenkwartier en in het bijzonder van bewoners van Weddesteyn, Hofplein en Vossenborgh. Er zijn ongeveer 150 zit- en rolstoelplaatsen en diverse staanplaatsen.

De toegang tot dit concert is wederom gratis maar Stichting Kapel Weddesteyn en Excelsior stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten van harte op prijs. Koffie, thee en frisdrank is verkrijgbaar vooraf, in de pauze en na afloop.

Het programma zal tot uiterlijk 16:00 uur duren.

We hopen u, mede namens dirigent Hans van Hees en de muzikanten van Excelsior te mogen verwelkomen.

Bestuur Kapel Weddesteyn