Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Oktoberfest 2018 met de huiskapel o.l.v. vertrekkend Kapelmeester Marc Busscher.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober stond Woerden in het teken van het Oktoberfest.
Twee dagen lang muziek, vooral egerländer muziek. Het was weer een groot muzikaal festijn met veel bezoek. Alleen vrijdagavond had het beter gekund met de voormalige nachtburgemeester Marcel Fokker als trekker en animator.
Maar goed. Je zou de tel haast kwijtraken, maar het was het 46ste blaaskapellenfestival in successie. Georganiseerd door de Woerdense die Original Rheinstädter Musikanten.
Veertien jaar lang geleid en vanaf dat begin naar een steeds hoger muzikaal niveau getild door Marc Busscher. Het zou dit jaar zijn laatste optreden bij de Kapel zijn. Hij stopt ermee. In muzikaal opzicht heeft de Woerdense kapel veel aan hem te danken (gehad). Maar nu is het voorbij. Deze foto-impressie staan hij en het orkest waar hij 14 jaar voor gestaan heeft centraal. Als een soort eerbetoon als het ware.
Voorzitter Ruud den Heeten, ook deze avond weer voortreffelijk op dreef als
“ spreekstalmeester” , is, zo vertrouwde hij mij toe, driftig op zoek naar een opvolger. “ En dat is niet makkelijk” voegde hij eraan toe.
De middag en de avond van de 20ste speelden er meer orkesten. Daarvan geen opnames, want degene die daarvoor had moeten zorgen was die dag 51 jaar getrouwd en dat moest uiteraard gevierd worden en je kunt nu eenmaal niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Waarvan akte.
Zaterdagavond was ook Herman Engelbertinck aanwezig. Hij is leider van het naar hem genoemde orkest waarin Marc trompettist is.
Vrijdagavond was Toni Peroni te gast. Voor RTV Utrecht maakte hij een hilarisch filmpje:
http://rtvu.nl/n/1830121/