Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior op Bevrijdingsdag met het Bevrijdingsconcert.

Excelsior opende de festiviteiten die vanaf 11.30 uur tot in de late uurtjes van de zaterdagavond op het Kerkplein georganiseerd werden met het Bevrijdingsconcert.
Door Harrie Banken was een aantrekkelijk programma samengesteld dat recht deed aan wat er op en na de echte Bevrijdingsdag in Nederland gebeurde. The Star Sisters en Vera Lynn ontbraken dus niet. Verder was er muziek over het thema Vrede en de gevoelens die men over het algemeen heeft als die term valt.
Ronduit spectaculair was het optreden van de Star Sisters, Elize Verlaan, Sien de Vos-Maitimu en Vera van Vliet.
Zij kwamen aangereden in een echte Amerikaanse jeep en zongen op het plein hun bekende medley. Onder het gehoor zat ook burgemeester Victor Molkenboer, die een foto van dat optreden ook prompt op zijn twitteraccount zette vergezeld van lovend commentaar.
Spectaculair was ook de drumsolo van André Wisseloo in Radar Love van the Golden Earring. Terecht dat presentatrice Mariette Slagmaat André vergeleek met Cesar Zuiderwijk, de drummer van de Haagse band. Op You Tube circuleert een opname van dat nummer gespeeld door the Golden Earring zelf met een drumsolo van Cesar van ruim 10 minuten. Zolang duurde de solo van André dan wel niet, maar het had er wel veel van weg. Een knappe prestatie kortom. De begeleiden combo, bestaande uit René van de Hoef, Edo Corbeek en Niels Lucas Luijckx, was ook uitstekend op dreef;.
Dat laatste, die knappe prestatie, gold zeker ook voor bugelist Lourens den Hollander op de solotoer in Concierto d’ Aranjuez.
Naast de al genoemde dames en heren mogen we drie namen niet vergeten: voorzitter Jan van Es van het organiserende 4 en 5 mei comité, die het concert met een toepasselijk woord opende, Peter Ravensberger als zanger van o.m. Zwart/Wit en Feeling Good en dirigent Hans van Hees, speciaal voor dit concert vroegtijdig teruggekeerd van zijn vakantieadres.

Een woord van dank ten slotte aan ieder die dit fantastische concert tot een onvergetelijk gebeurtenis heeft gemaakt met om te beginnen natuurlijk de weergod. Het weer was perfect en dat maakt gelijk al een groot percentage uit van het succes.
Verder een woord van grote dank aan organisator Harrie Banken en het 4 en 5 mei comité dat ons als Excelsior uitgenodigd heeft om aan dit bevrijdingsfestival een werkzaam aandeel te hebben.
En in dit verband worden natuurlijk ook niet vergeten de solisten. Van ons orkest Lourens den Hollander en André Wisseloo, het combo, de zangeressen Elize, Martine, Sien en Vera en zanger Peter Ravensberger. Nog iets of iemand vergeten?
Jawel, dank gaat natuurlijk ook uit naar presentatrice Mariette van Slagmaat en het Fanfareorkest, dat zoals vanouds weer onder leiding stand van Hans van Hees.
Helemaal aan het slot nog de vermelding dat Elize Verlaan op deze dag haar verjaardag vierde. Dat werd gevierd met taart en met een spontaan ingezet ” Lang zal zij leven”.