Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Koningsdag 2018

Koningsdag 2018.
Het is voor Excelsior “ business as usual” op Koningsdag. Verzamelen rond 09.45 uur bij de Speeldoos, dan naar een van de twee Woerdense bejaardenoorden om vervolgens af te taaien naar het Kerkplein voor de aubade.
Maar er was wat nieuws dit jaar, dus geen “ business as usual”. Voor het eerst trad Ruud Jansen voor het voetlicht ls tamboer-maître en hij deed het geweldig.
Nieuw was ook op het Kerkplein dat de aubade verzorgd werd door Excelsior en De Vriendschap samen. Zolang als beide muziekverenigingen bestaan, Excelsior is van 1903 en De Vriendschap van zo’n 30 jaar later, was het nooit tot een gezamenlijk optreden gekomen. Nu dus wel en dat mag best uniek heten.
Het geheel werd kundig gedirigeerd door onze voorzitter, Ruud den Heeten.
Onder het publiek oud-voorzitter en oud tamboer-maître, Dirk Schippers. In de jaren negentig had het HKH Beatrix behaagd hem tot lid in de Orde van Oranje Nassau te benoemen en dus zat Dirk vanmiddag bij de genodigden onder om mee te zingen en te genieten van het optreden van Excelsior en De Vriendschap.

Nieuw was ook dat er voor het eerst geen majorettes meeliepen. Reden: in het bestuur is ooit afgesproken dat als het aantal majorettes beneden een bepaalde grens zou zakken dit het gevolg zou zijn. En nu was het dan zo ver. Jammer, maar helaas. Hopelijlk dat de situatie op termijn gaat verbeteren.