Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Volle bak in de Brediushof tijdens Kerstconcert van Excelsior

Het is al enkele jaren een traditie en tradities die moet je koesteren: het jaarlijkse Kerstconcert in de Brediushof. Bewoners, ouders, begeleiders, vrienden en kennissen vulden de zaal en het orkest was bijna op z’n sterkst. Dus aan harmonieuze klanken geen gebrek.
Harrie Banken had een attractief programma samengesteld met veel kerstgerelateerde muziek, maar ook met nummers die weinig met de kerstgedachte, wat die ook moge wezen, te maken hadden.
De jonge Woerdense zangeres Sophie de Bruin zou optreden, maar moest vanwege griep verstek laten gaan. In haar plaats was good old Peter Ravensberger bereid gevonden om enkele nummers met zijn zang te ondersteunen.
Solo’s waren er dit keer van Lourens den Hollander op bugel met Concerto d’ Aranjuez en van Marcel v.d. Werff op vibrafoon met a tribute to Lionel en wie kan dat anders zijn dan Lional Hampton. De man die er in 1956 hoogstpersoonlijk voor zorgde dat tijdens een concert het Concertgebouw werd afgebroken.
Ook leerlingen soleerden, de beide zoons van Lourens en kleinzoons van Rens op resp.hoorn (Sander) en bugel (Thijs), waarmee maar weer eens blijkt dat de appel nooit ver van de boom valt. Ook Naomi Overbeek soleerde op bugel.
Het was kortom een fijne muzikale avond waarvan het publiek absoluut genoten heeft en dat vraagt om herhaling. Dat gebeurt dus in 2018.