Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nieuwjaarsconcert 2018 Excelsior met theaterkoor Marcello.

Het was weer ouderwets druk in de grote zaal van wat ooit Concordia was, maar nu uitgebaat wordt door Plein7. Verschil met vorig jaar was dat de bediening nu op professionele leest geschoeid was en dat was in de zaal goed te merken.
De muziek, verzorgd door Excelsior onder leiding van Hans van Hees stond weer ouderwets op hoog niveau. Het programma stak aantrekkelijk in elkaar met Happy New Year als binnenkomer met de verrassingsact van Marcello, een ietwat aangeschoten zangeres, waarbij het gebruik van het confettikanon niet geschuwd werd. Dat Marcello zich afficheert als theaterkoor was goed te merken. Er werd dus niet alleen goed gezongen, maar er werd tussendoor ook geacteerd en dat was even leuk als voor het weer volop aanwezige publiek verrassend.
Excelsior had ook nog twee solostukken geprogrammeerd. Het Concerto d’ Aranjuez werd meer dan voortreffelijk gespeeld door bugelist Lourens den Hollander. Een klaterend, welverdiend, applaus was zijn deel. Datzelfde gold na de pauze ook voor vibrafonist Marcel van de Werff in A Tribute to Lionel. Dirigent Hans van Hees kwam na afloop woorden te kort om de moeilijkheidsgraad van dit instrument te beschrijven. Na de3 Tritsch Tratsch Polka volgde als toegift de Radetzkymars .
Alles bij elkaar was het een mooi concert en een spetterend optreden van het Theaterkoor uit Montfoort. Dat belooft wat voor het volgend jaar, want dan staat er weer een Nieuwjaarsconcert op het programma, zelfde tijd, zelfde plaats. Noteer al vast maar 12 januari 2019. Het Nieuwjaarsconcert zal dan tevens de opmaat vormen van de PROMS 2019.