Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nieuwjaarsconcert

Excelsior Nieuwjaarsconcert, zaterdag 13 januari, van 15:00 tot 17:00 in de grote zaal van Concordia te Woerden.
Met medewerking van Theaterkoor Marcello uit Montfoort.

Op 13 januari zal Excelsior haar Nieuwjaarsconcert op zeer toepasselijke wijze openen. Wat er precies staat te gebeuren blijft een verrassing, maar de zangers van Theaterkoor Marcello uit Montfoort zullen er een belangrijke rol bij spelen. Dit koor staat er immers om bekend dat zij het publiek niet alleen graag verrassen met allerlei soorten muziek, maar bovendien met een vleugje theater.

Tijdens het Nieuwjaarsconcert zal het koor voornamelijk eigen stukken zingen, zoals het musicalnummer Circle of life (Lion King) en de Zulu freedom song Asikha Thali. De theatrale aanpak, het veelzijdige repertoire en de meerstemmige zangkwaliteiten van dit gemengde koor maken dat Excelsior hen ook al gepolst heeft voor deelname aan het volgende Promsconcert in maart 2019. Dat lijkt nog ver weg, maar de bedoeling is dat dan ook een aantal stukken gezamenlijk worden uitgevoerd en de ervaring leert dat daarvoor een ruime voorbereiding nodig is.

Excelsior begeeft zich met de Suite from Miss Saigon ook op het musicalvlak, maar brengt daarnaast veel variatie en inspiratie met twee instrumentele solo’s. De eerste is voor Lourens den Hollander op flugelhorn in het prachtige Concierto d’Aranjuez van de Spaanse componist Joacquin Rodrigo. De tweede solo is voor slagwerker Marcel van de Werff die op vibrafoon een ode brengt aan de Amerikaanse jazz vibrafonist Lionel Hampton.

Tenslotte zal dirigent Hans van Hees zijn belofte van vorig jaar inlossen en het Nieuwjaarsconcert besluiten met meerdere Strauss klassiekers, zoals An der schönen blauen Donau. Op die manier wordt het publiek na een zeer veelzijdig programma beloond met een traditioneel einde dat de sfeer van de Wiener Staatsoper even naar Woerden zal halen. Dat wordt dus weer genieten geblazen op dit gratis toegankelijke concert.

Theaterkoor Marcello uit Montfoort (foto: Iris Dorrestein) is te gast op het Nieuwjaarsconcert.