Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Eindejaarsconcert Excelsior in de Weddesteynkapel.

Excelsior is bezig een traditie op te bouwen met een zomer- en een winterconcert in de Kapel, die zich daar uitstekend voor leent.
Gisteren, zaterdag 9 december was het weer zo ver. Het orkest zat iets voor 14.00 uur klaar en de zaal stroomde vol. Zelfs de zitplaatsen op het balkon waren bezet. De concerten voorzien dus bepaald in een behoefte.
9 december is wellicht nog iets te vroeg voor een kerstconcert, maar na de pauze klonken er toch kerstgerelateerde liederen. Harry Banken merkte nog op dat in het persbericht over dit concert gesproken was over Woerdense zangers en zangeressen die dit concert zouden opluisteren. Maar dat was een fout, waaraan hij een positieve draai gaf: iedereen kan met het slotlied “ Ere zij God” meezingen. Secretaris Joop Vianen van de Kapel gaf aan dat meezingen nog de opdracht mee dat als er uit volle borst meegezongen werd hij het orkest ook voor volgend jaar weer op het programma zou zetten. Nou meegezongen werd er en dus komt Excelsior volgend jaar weer in december naar de Weddesteynkapel.
Het concert overigens verliep goed. Zelfs het door dirigent Hans van Hees speciaal op het programma gezette Sequensen, een moeilijk stuk met zijn verschillende tonsoorten en maten, kwam heel behoorlijk uit de verf.
Vlak voor de pauze kregen drie jeugdige saxofoonsolisten, Lieke, Tessa en Martijn, de gelegenheid om te laten horen hoe ver ze al gevorderd zijn. Docente Hennie Hordijk kreeg alle eer van haar werk als saxofooninstructrice.
Aan het slot werden nog kaarsen uitgereikt aan de solisten en aan de kleinzonen van opa Rens, Sander en Rik, onze jongste leden.
Het eerste van een reeks van drie concerten zit er op en met een goed gevoel kan er aan het tweede Kerstconcert op 19 december in de Brediushof en het derde op 13 januari in de grote zaal van Concordia begonnen worden.

De foto’s zijn van onze vaste fotograaf, Henk Wit.