Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

VSB Waardecheque 2500 Euro voor een nieuwe geluidsinstallatie

Veelzijdigheid is inderdaad wat een fanfareorkest kenmerkt en zeker het Woerdense Excelsior. Zo begeleidt dit prachtige orkest regelmatig vocalisten van lokale of zelfs nationale allure. Zeker tijdens haar Promsconcerten en gelijksoortige grote muzikale evenementen, zoals het laatste Singelgrachtconcert in juni. Daarbij is het belangrijk dat orkest en vocalist(en) in een goede balans worden uitversterkt. Tijdens de grote evenementen werkt Excelsior daarvoor met professionele bedrijven, maar voor diverse kleinschalige concerten en de vele voorbereidende repetitie in haar clubhuis De Speeldoos wordt hiervoor een verouderde installatie gebruikt die nodig aan vervanging toe is. Excelsior greep in september de kans aan om hier via de Ideeënwedstrijd van het 25-jarige VSB-fonds budget voor aan te vragen. Enige weken geleden kreeg de initiatiefnemer al bericht dat dit idee genomineerd was voor een prijs. Vandaag tijdens het feestelijke jubileumfeest in de Petruskerk konden Kees Batelaan en Harrie Banken uit handen van juryvoorzitster Loes Ypma een mooie cheque van 2500 euro in ontvangst nemen. Een mooie opmaat naar de lang gekoesterde wens voor deze vervangingsaankoop, waarvoor Excelsior het VSB-fonds langs deze weg nogmaals hartelijk dank zegt. Op deze manier kan dit fanfareorkest nog meer Woerdenaren laten genieten van haar veelzijdigheid. Naast de cheque die is afgedrukt staat ook een krantenartikel met daarin een foto van Sofie de Bruijn. Deze jonge zangeres, ze is nog geen 16, zal zich mogelijk dit jaar nog maar zeker het volgend jaar nadrukkelijk met Excelsior laten horen. Zij zal wellicht de eerste zangeres zijn die gebruik zal maken van de nieuwe geluidsapparatuur. Aangeschaft met financiële steun van het VSB Fonds.
Sofie heeft, zoals het AD/GH het deze morgen laat weten zaterdag 25 november de Sweet Sorrow Award gewonnen. Ze laat weten dat er op 19 december een kerstconcert met, foei, foei, de harmonie Excelsior gepland staat.