Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Indrukwekkend afscheid van Cees Wisseloo (1944-2017). Een monument in woorden.

Vrijdagavond en zaterdagmiddag hebben tallozen afscheid genomen van Cees Wisseloo, Excelsiorman in hart en nieren.
Zondag 10 september overleed hij.
Zijn overlijdensadvertenties zijn met toestemming van de zonen van Cees, André en Dennis, op de Facebookpagina van Excelsior gezet. De belangstelling was ongekend groot. Tegen de 4.500 personen hebben er inmiddels naar gekeken.
Het tekent de grote rol die Cees niet alleen bij Excelsior, maar ook in andere kringen heeft gespeeld.
Heel treffend kwam dat tot uitdrukking bij het condoleren. Voor clubhuis De Speeldoos, de natuurlijke habitat van Cees, stond vrijdagavond een heel lange rij. Familieleden, vrienden, kennissen en medemuzikanten, die de naaste familie met hun condoleance een hart onder de riem wilden steken.
Zaterdagmiddag was de crematieplechtigheid in Daelwijck. Achter de kist stelden de Drumband en de Fanfare zich op. Onder leiding van tambour-maître Dirk Schippers werd de mars Graf Waldersee gespeeld. De mars heeft in het middenstuk als thema “U zij de glorie” en dat paste uitstekend bij deze gelegenheid. Nadat de kist bij de ingang van het crematorium was gearriveerd speelde de Fanfare onder leiding van dirigent Hans van Hees op zeer gevoelige wijze en op de toppen van haar kunnen de Polka Herzblut met André achter het drumstel. Beide muziekstukken waren door Cees uitgezocht. Door een aantal dragers uit de Fanfare met André en Dennis voorop werd de kist met het stoffelijk overschot het crematorium in gedragen.
Daar sprak echtgenote Contance over haar kennismaking met Cees, de tijd samen met hun beider jongens, de vakanties die zij, meestal in Drenthe, met elkaar op de fiets doorbrachten en over de rol van Cees als grootvader. André voerde het woord en liet blijken dat Dennis en hij op hun eigen wijze in de voetsporen van Cees wat werk en Excelsior betreft, zoals beloofd, zullen treden. Zuster Joke zorgde voor een vrolijke noot door de kinder- en jeugdjaren van Cees in de Kazernestraat en de Joh. Vermeerstraat te schetsen. Uit haar verhaal bleek dat Cees al vroeg een ondernemend jongetje was waar vooral zijn vader heel wat mee te stellen had. Dennis liet André van Duin’s “Een echte Vriend” horen om daarmee zijn gevoelens jegens zijn vader tot uitdrukking te brengen.

Voor wie dat lied nog eens wil beluisteren klikt op: www.youtube.com/watch?v=4RkVIRU-Wp4

En toen was het woord aan de voorzitter van Excelsior, Ruud den Heeten, die een rake schets gaf van de betekenis die Cees van jongs af aan voor Excelsior heeft gehad. Zijn toespraak onder de titel “Het Laatste Concert” gaat hier bij. De verdiensten die Cees voor Excelsior, met name in zijn rol als beheerder van De Speeldoos, zullen velen voor altijd bij blijven. Verdiensten overigens die in de jaren negentig beloond werden met een Koninklijke Onderscheiding

.
Na afloop van de door velen bijgewoonde crematieplechtigheid werd koers gezet naar De Speeldoos om samen met André en Dennis en samen met heel veel anderen met een “Ein Prosit” het glas te heffen op Excelsior-icoon Cees Wisseloo.
CEES! NAMENS BESTUUR en LEDEN VAN EXCELSIOR BEDANKT VOOR ALLES!!!!!!!!!! Wij zullen je nimmer vergeten!