Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Zomerconcert Excelsior in de Weddesteynkapel.

De Weddesteynkapel, dat wordt zo’n beetje de vaste stek van Excelsior als het gaat om zomer- en winterconcerten.
Voorzitter Joop Vianen van het Stichtingsbestuur dat de Kapel onder zijn hoede heeft, benadrukte dat in zijn openingstoespraak. Na afloop nam hij ook het woord om te benadrukken hoe hij, zijn mensen en het weer talrijk opgekomen publiek uitzien naar het Kerstconcert op 9 december in zijn Kapel.
Voordat Excelsior kon “aftrappen” zetter Harrie Banken twee mensen in het zonnetje. Allereerst de echtgenote van Joop die uitgereken deze dag haar verjaardag vierde. En second onze paukenist Marcel v.d. Werff, die deze week vader geworden was van een tweeling. Harrie boekte hen over een jaartje of tien al in als lid van de muziekvereniging. Maar dat terzijde. Spontaan werd het “Lang zal zij (zullen zij) leven” ingezet. Daarna was het “business as usual”. Voor de derde keer na de PROMS werd het PROMS-concert grotendeels herhaald. Uiteraard onder leiding van “good old” Hans van Hees. Nu met zang van Martine Zuidam en Peter Ravensberg, die ook de door hen te zingen nummers van een inleiding voorzagen.
Na de pauze introduceerde muziekleraar Fabian Vos enkele van zijn leerlingen. Ondanks dat de zenuwen door hun spreekwoordelijke keel gierden brachten zij het er heel behoorlijk van af. Fabian had dus eer van zijn werk. Maar bescheiden als hij is, antwoordde hij op de daartoe strekkende vraag van Harrie dat hij de dag ervoor voor het trombone-examen op het Rotterdams Conservatorium was geslaagd. Applaus voor hem van publiek met daaronder maar liefst twee wethouders van Woerden, Yolan Koster (Progressief Woerden) en Margot Stolk (Sterk Woerden).
Al met al was het weer een geslaagde middag. Dat vonden in ieder geval ook onze beide ereleden Cees Wisseloo en Dirk Schippers.
De fotoreportage is gemaakt door onze vaste fotograaf, Henk de Wit. Waarvoor dank!