Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Singelgrachtconcert met Excelsior, koor Fabulous! en 7 solisten.

Vrijdagmorgen 9 juni was het waardeloos. De regen kwam met bakken uit de hemel, maar de weersverwachtingen voor de middag en de avond waren positief. De regen zou ophouden, de wind wat gaan liggen en de zon zou zich laten zien.
En dat was wat er gebeurde. Onder een bijna wolkenloze hemel startte Excelsior om 18.30 uur gisteravond met soundchecken en inspelen. Ook Fabulous! ging aan de slag met inzingen. En toen werd het 19.45 uur. Voorzitter Chris van Niekerk opende dit onderdeel van de Havendagen, het concert van Excelsior, het koor voornoemd en de zangsolisten. Chris betrok hierbij een ziek lid van voorbereidingscommissie heel nadrukkelijk in zijn verhaal en dat ontroerde. Vervolgens gaf het de microfoon over aan Mariette van Slagmaat, die het Singelgrachtconcert ging presenteren, wat zij natuurlijk weer op een charmante manier deed.
Zon, water, (oude) sleepboten en ander varend materiaal, aansprekende muziek, kraampjes langs de kant. Allemaal ingrediënten waar veel publiek op af kwam. De publieke belangstelling was overweldigend en het publiek genoot. Dat bleek uit het applaus dat na elk nummer klonk en na afloop uit de reacties. Stuk voor stuk waren die lovend, waarbij soms zelfs de term professioneel viel.
Zonder andere solisten te kort te doen verdiende het optreden van nachtburgemeester Marcel Fokker die term, professioneel. Diens debuut op de laatste Excelsior Proms was een daverend succes. Hij bracht o.a. met zijn indrukwekkende vertolking van Purple Rain een onvergetelijke ode aan zijn idool Prince. Het Excelsior orkest, het combo (pianist, gitarist en bassist) en Fabulous! gaven de Woerdense Nachtburgemeester, maar ook de 7 andere solisten vleugels bij hun optredens.
Naast Marcel treden ook de solisten Anke Smits, Elize Verlaan, Martine Zuidam en Peter Ravensberg op in de Woerdense haven. Soms op het podium, een enkele keer op de voorplecht van een boot en soms op het balkon van een woning aan de Haven.Ze zullen jong en oud verrassen met een reeks succesnummers van Prince tot Pavarotti en van Anouk tot Adèle. Geïnspireerd door de afgemeerde antieke boten had Excelsior ook een medley van oude Hollandse liedjes geprogrammeerd, met een Woerdense tekst voor Het Dorp van Wim Sonneveld. Vlak voor het programma tot een eind kwam draafde ook de Trompetter van de Prins op. In de persoon van de organisator van dit concert, Harrie “Proms”Banken. Aan de solisten, dirigent Hans van Hees en presentatrice Mariette van Slagmaat deelde hij, hoe toepasselijk, zonnebloemen uit als dank voor dit meer dan geslaagde optdeden..
Orkest, koor en solisten ontkwamen er na afloop van het concert niet aan om nog een tweetal toegiften te spelen. Dat werden Let it Be van the Beatles en Aan de Amsterdamse grachten.
https://www.myalbum.com/album/Dn0TfjWkaDI7