Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

PROMS 2017 een daverend succes.

Wat een spektakel zaterdagavond 18 maart in sporthal Snellerpoort. En wat een publiek. Tot op de laatste plaats uitverkocht. Ook de tribune zat vol en een enkeling moest zelfs staan. Het was genieten. Van de zangers, de zangeressen, de danseressen van D’joy, het koor Fabulous! en, last but not least, de muzikanten van Excelsior.
Uit het publiek kwamen tijdens en na het festijn lovende opmerkingen, die met name organisator Harrie Banken in zijn zak kan steken. Want ga er maar aan staan om zo’n PROMS op de kaart te zetten. Er moet een thema worden gevonden, daar moet muziek bij gezocht worden en dan ligt de vraag voor welke zangers en/of zangeressen dat moeten gaan uitvoeren. Natuurlijk moet er op een gegeven moment gerepeteerd gaan worden. Eerst alleen Excelsior, daarna gezamenlijk. Want het moet natuurlijk kloppen.
Dat deed het overigens zaterdag uitstekend. Het begon al goed met het openingsnummer Thunderball met Bastiaan Sparnaay in een glansrol. Hij zette de toon en daar borduurde Marcel Fokker krachtig op voort in Minnie the Moocher. Datzelfde gold voor de overige solisten, waarvan Anke Smits het enthousiaste publiek nog trakteerde op een niet geprogrammeerde solo door het Ave Maria te vertolken. Ontroerend zo mooi! Ook het koor Fabulous! uit Bodegraven maakte zijn reputatie meer dan waar. Met trots werd aangekondigd dat later dit jaar het koor elders in het Groene Hart ook aan een PROMS zal meewerken.
De act van de drie tenoren, een beetje afgekeken van André Rieu, was ook geslaagd. Zoals alles geslaagd was met dank aan Bas, Bastiaan, Marcel, Martine, Peter, Elize, Anke en Lodewijk. Maak je borst maar vast nat voor een volgend optreden.
Aan het eind van de avond, het was inmiddels 23.00 uur geworden, zette Harrie Banken de solisten en niet te vergeten dirigent Hans van Hees in het zonnetje door hen te betrekken in een bloemenhulde.
Extra speciaal werd het toen Harrie twee mensen in het bijzonder bedankte. Iemand uit het publiek en iemand uit het orkest. Dat waren Cees Wisseloo, de man die bij de opbouw van de zaal, het podium en de bar in een reeks van jaren bergen werk heeft verzet en Kees Batelaan, verantwoordelijk voor de financiële gang van zaken. Dat laatste blijft altijd puzzelen, maar tot nu toe is Kees er altijd met glans uitgekomen. Makkelijk wordt het hem overigens niet gemaakt, want de gemeente heeft al aangekondigd de huurprijs van de hal voor volgende jaren fors te verhogen.
In zijn slotwoord meldde Harrie nog dat hij zich de dag na deze PROMS al weer gaat zetten aan het voorbereiden van de volgende PROMS. Als datum noemde hij 16 maart 2019. Noteren dus!
Ten slotte: de foto’s bij dit item zijn gemaakt door huisfotograaf Henk Wit.
Op één van die foto’s is te zien dat Mariëtte van Slagmaat, die de avond samen met Koos van Geest presenteerde, de microfoon voor de neus van wethouder Yolan Koster hield. De boodschap die zij Yolan en de zaal mee gaf was dat Excelsior samen met enkele solisten, een deel van dit PROMS-programma in haar galerie aan de Leidsestraatweg gaat spelen tijdens Nachtcultuur in Woerden op 1 april. Aanvang 19.00 uur.
RPL heeft in haar rubriek actueel van 20 maart (nr.170320) video-opnames gemaakt. http://www.rplfm.nl/index.php/onze-tv-programma-s/rpl-actueel