Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Spetterend Nieuwjaarsconcert van Excelsior

Nieuwjaarsconcert 2017 Excelsior.
Het Nieuwjaarsconcert van Excelsior in Concordia heeft wat ook aan het Nieuwjaarsconcert in Wenen kleeft: traditie.
Gistermiddag werd die traditie weer opgepakt. Excelsior was in grootse vorm en het publiek, dat in grote getale was opgekomen, genoot daarvan. Met volle teugen mogen we wel zeggen.
Excelsior toonde zich niet alleen groots als fanfareorkest in best moeilijke stukken als Kiniszi, Cross of Honour, Mens sana in corpore sana en Music, maar ook als begeleidingsorkest. Martine Zuidam, Anke Smit en Peter Ravensberger soleerden in nummers als Amigos para siempre, Summer ’69 en River Deep, Mountain High, onsterfelijk gemaakt door Tina (toen nog met Ike) Turner.
Indruk op het publiek maakte ook het nummer Trombones to the fore, een samenspel van de 5 trombonisten die Excelsior rijk is. Het kwintet, gemiddelde leeftijd over de 60, speelde met passie.
Naast Excelsior trad het Woerdense koor Just Singing, op onder leiding van Henk van Harmelen.
Het koor wordt begeleid door een pianist. Door omstandigheden was de vaste pianist op het laatste moment verhinderd, maar Judith Leeflang ving dat op. Een knap optreden, zeker als men weet dat Judith maar een dag had kunnen repeteren.
Het programma werd weer op ludieke en vlotte wijze gepresenteerd door voorzitter Ruud den Heeten. Maar er waren ook andere sprekers. Harrie Banken natuurlijk. Hij wees het publiek op de PROMS van 18 maart. Kaarten waren te koop tijdens het Nieuwjaarsconcert en met een schuin oog gekeken in de kas bleek dat zijn oproep om kaarten te kopen niet aan dovemansoren was gericht.
Harrie werd even later terecht door dirigent Hans van Hees in het zonnetje gezet. Want ook bij de organisatie van dit Nieuwjaarsconcert was Harrie heel nauw betrokken. Hans had voor Harrie nog wel een verrassing in petto. Harrie had als laatste nummer van dit concert de Radetzkymars op het programma gezet, maar Hans vond dat idee, gelet op de opbouw van het programma, minder geslaagd. Als laatste nummer kwam nu Dancing on the Seashore op de lessenaars te staan. Maar hij stelde Harrie, het orkest en het publiek wel in het vooruitzicht dat hij die mars volgend jaar als afsluitnummer zal nemen.
Wie naast spelers, koor, publiek, zangers en dirigent ook tevreden was over dit concert, was het bedienend personeel van Concordia. De muziek, de sfeer, alles klopte. Men bood gelijk aan het Nieuwjaarsconcert 2018 onderdak te bieden.
Uiteraard moet daar nog in het bestuur over gesproken worden, maar de datum kan al vast wel genoteerd worden: 13 januari 2018.