Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Jubilarissenavond bij Excelsior.

Het was zaterdagavond 28 februari 2017

in De Speeldoos, het home van Fanfarecorps Excelsior, een avond om door een ringetje te halen. De avond stond in het teken van de huldiging van jubilarissen, waaronder van iemand die al 60 jaar lid is van Excelsior.
De avond was druk bezocht en de sfeer was uitstekend. De zaal was door Cees versierd en dat droeg onmiskenbaar bij tot een ambiance die deze jubilarissenavond tot een happening van de eerste orde maakte.
Om half negen precies begaf Excelsiorvoorzitter Ruud den Heeten zich naar het spreekgestoelte en riep Koen van Achthoven bij zich. Zestig jaar geleden meldde Koen zich als jongen van 15 jaar aan bij de Drumband. Excelsior oefende toen in het Patronaat op de Hoge Wal, maar leden van de Drumband oefenden ook vaak bij Koen thuis. op de Rijn schuin tegenover de Bonaventurakerk. Als je 60 jaar lid geweest bent dan vallen er over die periode veel anekdotes te vertellen en dat deed Ruud dan ook met verve.
Trouwens niet alleen over Koen, maar ook over de andere jubilarissen. Koen kreeg een oorkonde en een ereteken (een speld) van Koepel KNMO door Ruud opgespeld. Daarnaast werd Koen door het bestuur van Excelsior tot erelid benoemd. Naast Cees en Dirk is Koen dus het derde erelid van Excelsior. Ereleden om in ere te houden!
Vervolgens was het de beurt aan Ron Vink en zijn vrouw Astrid Vink-Telkamp om zich te laten huldigen. Beiden zijn 40 jaar lid en zij hebben elkaar op Excelsior leren kennen. Leuk dat de ouders van Astrid en de schoonouders van Ron in de zaal zaten. (Schoon)vader Willem is een oude bekende, want hij speelde jarenlang in de Fanfare en bij die Original Rheinstädter Musikanten op de Flügelhorn. Ron’s moeder, Joke, was er natuurlijk ook en na afloop van de huldiging had zij voor Ron nog een verrassing in petto, namelijk een mini trommel voorzien van het Excelsior logo.
Ben je 25, 40, 50, 60 en 70 jaar lid van een Harmonie of Fanfare dan krijg je van de Koepelorganisatie een speld en een oorkonde. Gisteren kregen drie leden van Excelsior die eer. Maar er waren ook nog leden die dit jaar 30 jaar lid zijn en 2 dames die zich 20 jaar geleden aansloten bij Excelsior. Het bestuur wilde daaraan ook aandacht schenken en zo werden Harrie Banken, Bart Batelaan, André Wisseloo, Cassandra Bos-Borsboom en Wendy Ho ten Soeng in het zonnetje gezet. Ook hun activiteiten voor de vereniging werden door Ruud breed uitgemeten. Geen wonder dat pas meer dan een uur later de plechtigheid tot een einde kwam. Maar iedereen die er bij was kan terugzien op een sfeervolle avond.