Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Een icoon – en dat is Cees Wisseloo zonder enige twijfel – vertrekt


Het Oktoberfest 2016 is weer achter de rug en het was geslaagd. Geslaagd wat de kwaliteit van de deelnemende Kapellen betreft, met dank aan John Kriege om die geweldige orkesten naar Woerden te krijgen en zeker ook wat de publieke belangstelling betreft.
Het optreden van de organiserende kapel, die Original Rheinstädter Musikanten, was ook gelijk het laatste optreden van de bespeler van de Turkse trom, Cees Wisseloo.
Zonder overdrijving mag Cees een iconisch figuur heten. Zijn spel kenmerkte zich door enthousiasme en gedrevenheid en daar kwam ook een element van show om de hoek kijken. Waar de kapel ook optrad, Cees stal met zijn optreden de show. En in feite deed hij dat al 50 jaar. Vanaf het begin met de Vrolijke Tirolers in 1967 was hij er bij. Nu dus een halve eeuw. Enig fysiek ongemak deed hem besluiten ermee te kappen. Excelsior-voorzitter Ruud den Heeten, bij het Oktoberfest ook optredend als kapelspeaker en tussen haakjes ook als verdienstelijk zanger bij een van door de kapel gespeelde nummers, luidde Cees uit. Namens de leden van de Kapel overhandigde hij Cees cadeaubonnen. Ook was er een bloemenhulde, alsmede een kaasplank met typische geschenken uit Woerden. En dan vergeten we de fraai ingelijste foto haast nog. Een emotionele Cees bedankte daarna het publiek en de leden van de Kapel voor de belangstelling, de prachtige woorden en de mooie geschenken.
Gelukkig liet hij doorschemeren dat hij, zolang zijn gezondheid dat toelaat, bij de organisatie van het Oktoberfest betrokken zal blijven.
Zijn inzet bij die organisatie is buitengewoon groot. Alleen al het telkenjare weer binnen halen van de sponsors is een reuze karwei. Cees doet het graag, kart met zijn rijwiel heel Woerden door om sponsoren binnen te praten en te halen en het is buitengewoon dat dit steeds weer lukt . De sponsortlijst ziet er indrukwekkend uit en dat is absoluut de verdienste van Cees.
Cees, nogmaals namens bestuur en leden van Excelsior Woerden en namens de leden van die Original Rheinstädter Musikanten, bedankt voor je inzet en grote betrokkenheid bij het Kapel”gebeuren” en dat over zo heel veel jaren!!!!