Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Reünie bij Den Oudsten.


Het is nog maar enkele tientallen jaren geleden dat er twee grote bedrijven in Woerden waren, die het merendeel van de , vooral mannelijke, beroepsbevolking een arbeidsplaats bood: Defensie en bussenbouwer Den Oudsten.
Beide zijn er niet meer. Defensie begon te kwakkelen na het neerhalen van De Muur en de bussenbouwer ging 2001 failliet. Weg banen.
Het Defensie-eiland heeft na het vertrek van Defensie een nieuwe bestemming gekregen en datzelfde geldt, zij het in mindere mate, voor het Den Oudsten-terrein. Daar staan de hallen nog, voor zo lang het duurt, overeind. Die nieuwe bestemming komt er en dan gaan de hallen plat.
Voor het zo ver is dachten enkele oud-werknemers/sters eraan om een reünie te organiseren. Oud-werknemers konden elkaar na zo veel jaar weer ontmoeten en hun verhalen kwijt en belangstellender waren ook van harte welkom om eens een kijkje te nemen in de voormalige bedrijfshallen.
Excelsior werd gevraagd een betaald optreden te realiseren.
Dus stonden een mannetje of dertig en enkele dames zaterdagmorgen op de parkeerplaats aan de Van Slingelandtlanen klaar om met een Den Oudsten-bus opgehaald te worden richting bedrijfsterrein, gelegen aan de Utrechtsestraatweg.
Om klokslag 10.30 uur kwam de, opengewerkte, bus voorgereden en stapten de muzikanten in. Op het terrein aangekomen was het de bedoeling om enkele rondjes te lopen. De Drumband was compleet aanwezig, deFanfare kampte, helaas, met nogal wat absenties . Om dat op te vangen speelde de Drumband twee marsen en de Fanfare steeds een. Ondanks de niet complete bezetting klonk het uitstekend. De rondgang werd door de rond 11.00 uur al talrijke bezoekers oabsoluut p prijs gesteld.
Daarna stond het iedereen vrij om naar de in de hal opgestelde kramen te gaan kijken. Wat opviel was dat Nederland een aantal verenigingen telt die zich met bussen en bussenbouw bezig houden. Ook waren er een aantal handelaren die deze markt met hun handelswaar, bussen op schaal, boeken en ansichtkaarten, bedienen. Er is zelfs een heus Bussen Documentatie Vereniging Nooit geweten! Maar dat zal wel voor meer gelden.
In het AD/GH van vanmorgen, maandag 5 september, wordt uitgebreid aandacht aan de reünie geschonken en worden de busfanaten in het zonnetje van de publiciteit