Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Kapelconcert Excelsior op 2 juli 2016 in de St. Fransiscuskapel: voor meervoudige herhaling vatbaar!


Het was een experiment, het concerteren in de St. Fransicuskapel. Want hoe zou de akoestiek zijn, hoe de ambiance en de publieke belangstelling?
Na het optreden van Excelsior zaterdagmiddag 2 juli in die kapel zijn dat geen vragen meer. De akoestiek was goed, beter dan die in Concordia, de ambiance was geweldig en de publieke belangstelling groot. Op een gegeven moment stonden er mensen buiten te luisteren. Binnen was op heg oog geen plaats meer.
En de muziek, het concert? Van een bevooroordeeld scribent mag verwacht worden dat er een lovende kritiek komt. Maar tal van onbevooroordeelde toehoorders waren het daar absoluut mee eens: het was muzikaal gezien een voortreffelijke uitvoering met geweldige solisten. Lourens op bugel in Children of Sanchez, Marc op bugel en hobo in Moutain Wind, Ton, Willem, Rob en Win in Trombones to the Fore en Rob op trombone in Dancing on the Seashore.
De vocalisten, Conny en Peter, waren ook op dreef in de medley van Oud-Hollandse liedjes en dan hebben we het nog niet gehad over het geweldige Castellum Saxofoon Kwartet. Kortom: een goed in elkaar zittend programma dat op voorbeeldige wijze werd uitgevoerd. En, laten we dat niet vergeten, flitsend gepresenteerd en ingeleid werd door Excelsior-voorzitter Ruud.
De redder en de beheerder van de Kapel, Joop Vianen, kon na afloop uitermate tevreden zijn. Want hij was het die via crowdfunding de kapel van de ondergang, zorginstelling Careyn wilde het slopen, gered heeft en een functie heeft gegeven ten behoeve van de wijk. Dat laatste kwam er deze middag goed uit en dat smaakt volgens Joop naar meer. Wellicht dat het er ook, wat Excelsior althans betreft, van zal gaan komen.