Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Open Dag + Voorspeelmiddag Excelsior

Op zatetrdag 23 april 2016 zette Excelsior vanaf 12.00 uur de deuren van De Speeldoos wagenwijd open voor mogelijk nieuwe ledenaanwas. Hoewel wijd en zijd aangekondigd bleef het bezoek wat beneden de verwachting. Dat neemt overigens niet weg dat er zich wel jeugd met ouders meldde. Trommels en saxofoons waren daarbij favoriet. In hoeverre die belangstelling leidt tot nieuwe aanwas valt nu nog jiet te zeggen. Afwachten maar.
Heel succesvol was wel de Voorspeelmiddag. De organisatoren daarvan, Astrid en Menno, kunnen over het resultaat daarvan tevreden zijn. Dat neemt echter ook niet weg dat de publieke belangstelling daarvoor groter ghad ekund, maar het was toch ruim voldoende. Ruud opende als voorzitter de middag en hij deed dat weer op zijn bekende, vlotte, wijze. Direct daarna kon hij aan de bak met zijn secretariële rechterhand Wim, nu op banjo. Als duo speelden zijn Ierse zeemansliederen.
Na hun optreden kwam het eigenlijke werk: de leerlingen. Simon (bugel), Stephanie (trompet), Naomi (bugel), Thijs (bugel), Corné (trommel), Marijn, Tesse en Lieke (saxofoon) en Rob (trombone) lieten horen wat zij van hun, door docent Thijs Visser, gegeven lessen hadden geleerd. De jury, Thijs en Leon Bos, beoordeelden hun prestaties. Door Thijs werden de juryrapporten voorgedragen. De uitkomsten gaven een genuanceerd beeld van de prestaties van de leerlingen. De positieve puntjes werden breed uitgemeten, maar de verbeterpunten werden niet geschuwd. Afwachtten waartoe dat volgend jaar leidt!
Daarna volgde nog een optreden van een septet blazers (Arjen, Harrie, Menno, Rob, Thijs, Willem en Ruud) in Moon River.
Het slotoptreden was bestemd voor Woerden7. Nee, niet het Romeinse schip, maar de fine fleur van die Original Rheinstädter Musikanten. Met aansprekende Böhmische nummers ook nu weer onder leiding van Marc Busscher, die in dit gezelschap zelf de Flügelhorn bespeelde. Het was een zeer geslaagd optreden van een over het geheel genomen toch geslaagde middag.
Meer fotos’s zijn te zien op de site van Excelsior.