Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nieuwjaarsconcert Excelsior (nu met geluidsopname)

Het Nieuwjaarsconcert van Excelsior, zaterdag 9 januari in Concordia is een groot succes geweest. Niet alleen in muzikaal opzicht, maar ook wat de publieke belangstelling betreft. Een deel van het publiek zat zelfs op de gang. Weliswaar met zicht op orkest, dirigent en solisten, maar toch.

Het Castellum Saxofoonkwartet speelde goed en datzelfde gold voor Matthijs van Ganzewinkel op de electronsche piano. Hij speelde mee met the Phantom of the Opera. Een moeilijk stuk vanwege de verschillende toonsoorten en tempi, maar wel wonderschoon.

Twee muzikanten van Excelsior soleerden ook. Lourens den Hollander in the Children of Sanchez en Marc Snoek op, ja wel, hobo in Mountain Wind.

Het publiek en daar gaat het natuurlijk om, moet ook een goed gevoel over hebben gehouden aan dit concert. Het publiek was zo enthousiast dat voorzitter Ruud den Heeten natuurlijk een toegift moest aankondigen. Uiteraard was dat de onverwoestbare  Radetzkymars. Dirigent Hans van Hees heeft met dit concert zijn visitekaartje afgegeven en een deel van die eer valt ook Marc Busscher ten deel, want hij heeft ook enkele dinsdagavonden voor het orkest gestaan bij afwezigheid van Hans.

Bovendien heeft Marc met een professionele installatie geluidsopnames gemaakt. Een voorbeeld daarvan is bijgevoegd in de vorm van het mooie concertwerk Oregon van Jacob de Haan.

Onder ‘Muziekopnames’ zijn ook de andere werken van dit Nieuwjaarsconcert te beluisteren.
Hieronder een foto-impressie van de hand van Wim van Geelen.