Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Goed initiatief van Inwonersbelangen.

Vanavond wordt tijdens de raadsvergadering gestemd over diverse onderwerpen. Eén daarvan heeft de pers gehaald, namelijk een motie over de koopzondagen. Een motie van de politieke partij Inwonersbelangen. Die partij dient vanavond nog een tweede motie in. Een motie over de amateurkunst een dat is een motie waar Excelsior baat bij zou kunnen hebben. Mits de motie het haalt vanavond. Dat is maar de vraag, want er zit een financiële component in en een wethouder Financiën die meer sport- dan cultuurminded is, zal die motie zeker ontraden. Dat zou jammer zijn, want de motie is sympathiek en goed voor de amateurkunst. IB wil dat in de komende 4 jaar het budget van de huidige 4% voor de amateursector wordt verhoogd naar 12% van de subsidies voor cultuur. Concreet betekent dat een verhoging van het huidige cultuurbudget voor de amateursector van
€ 68.000 naar € 272.000.
Maar er zit nog een uitstekend voorstel in de motie en die betreft de oprichting van raad voor de amateurcultuur naar analogie van de Sportraad.
In Woerden wordt het cultuurbeleid gemaakt door de 5 grote cultuurinstellingen. Dit zijn het Klooster, het Stadsmuseum, Kuvo, de bibliotheek en het Cultuur Platform. Deze instellingen hebben elk een directe stem in het cultuuroverleg. Hierin wordt besloten over het cultuurbeleid, de agenda en waar de gemeentesubsidies aan besteed worden. De amateurcultuur heeft hierin geen plaats, anders dan middels een niet door hen gekozen vertegenwoordiger.

Inwonersbelangen wil dat er recht gedaan wordt aan de rol en functie die de amateurcultuur heeft in de samenleving van Woerden. Daarom het voorstel om de amateurcultuur een stem in het cultuurbeleid van gemeente Woerden te geven. Een stem zoals die ook voor de sport georganiseerd is in Woerden.

Woerden dichtbij verzorgde dit artikel over deze motie:
http://www.dichtbij.nl/…/4…/hart-voor-de-amateurcultuur.aspx

Motie voor amateur cultuur