Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Straattheaterfestival.

Het Straattheaterfestival, gehouden op de laatste zaterdag in juni in Woerden, bestaat al behoorlijk lang. Dit jaar was het de dertigste keer. en mijlpaal.  Vorig jaar viel Excelsior de eer te beurt om voorop te lopen in de parade van de deelnemende straatartiesten.
Bij de organisatie is dat kennelijk zo goed gevallen dat Excelsior weer “haantje de voorste” was.
De heel goede weersomstandigheden brachten een groot publiek op de been. Excelsior zette z’n beste beentje voor, dus fout gaan kon het niet meer gaan wat de rest van de middag betreft. Het zoveelste jaarlijkse Straattheaterfestival mag absoluut geslaagd heten. Verrassende optredens her en der, bijzondere artiesten, te veel eigenlijk om op te noemen. De organisatie spreekt ook over een succes. De woordvoerder ervan heeft het over de strikte planning voor de acts, waaraan de organisatie zich heeft kunnen houden. Dat laatste gold overigens niet voor Excelsior. want het optreden in de Rijnstraat, pal voor Broodje Midas, moest 20 minuten opgeschoven worden. Reden: de stoelen stonden niet klaar, maar moesten haasje repje van elders worden gehaald.

Maar goed het zonnetje scheen en de trommelaars die voor ons optraden bij café de Reehorst konden hun kunsten wat langer vertonen.

Excelsior marcheerde niet alleen door Rijnstraat en Voorstraat, omzoomd met vele honderden toeschouwers, er werd na de opening onder leiding van Marc Busscher, staand een concertje gegeven op het Kerkplein, voor de Petruskerk.
De opening zelf werd verricht door wethouder Margot Stolk. Omringd door drie half naakte acteurs liet zij zich niet van de wijs brengen.
Tussen 3 en half 4 concerteerde Excelsior, weer onder leiding van Marc, in de Rijnstraat. Ook hier verdiend applaus.

Speciaal voor deze gelegenheid was Annechristien van Geelen uit Dublin ingevlogen. Zij heeft de foto’s gemaak