Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Dodenherdenking en herdenking 70 jaar bevrijding met Excelsior

4 en 5 mei 2015. Dat waren nog eens drukke dagen voor Excelsior. Eerst Dodenherdenking op de begraafplaats aan de Meeuwenlaan en bij de Gedenknaald aan de Meeuwenlaan. Het ijkt wel of er elk jaar meer mensen naar de Dodenherdenking komen. Mooie toespraken ook van onze burgemeester, Victor Molkenboer en de voorzitter van het 4en 5 mei comité, Marjan Haak.

Menno speelde de taptoe en hij deed dat uitstekend.

De volgende dag waren een aantal leden van Excelsior er al vroeg bij. Tegen de Petruskerk aan stonden tafels en stoelen gereed voor een ontbijt, aangeboden door de Woerdnese binnenstadswinkeliers.

Het ontbijt was nog maar nauwelijks verorberd of de torenblazers van Excelsior moesten de 47 m trappen van de Petruskerk beklimmen.

Er werden vier Bach-catates gespeeld en samen met de beiaardier nog een nummer van Gabrieli.

Gauw naar beneden, want de meeste torenblazers speelden ook mee met de Speeldozen.

De formatie was meer dan compleet, met b.v. twee sousafonisten. Het dweilorkest werd enthousiast ontvangen op het Kerkplein. Er werd zelfs de polonaise gelopen door tientallen enthousiastelingen.

Een uurtje of zo na het optreden brak er noodweer los. Gelukkig duurde dat maar even, want om 16.00 uur stond een laatste optreden van Excelsior gepland. De regen was toen al lang weg. Excelsior had op Bevrijdingsdag namelijk een engeltje op haar schouders
Want zo mag je dat wel benoemen: een engeltje op de schouders. Muzikanten van Excelsior moesten op Bevrijdingsdag 3 keer optreden en steeds was het weer goed. Geen regen, maar zon. In de tussentijd werd Woerden geteisterd door hoosbuien. Natuurlijk liep het Kerkplein toen leeg. Maar, zoals een oude volkswijsheid zegt: “na regen komt zonneschijn” en waarachtig dat gebeurde ook toen Excelsior om 16.00 uur het hoofdpodium betrad voor een concert, gevolgd door een Sing a long.
Veel publieke belangstelling en als er een engeltje is dan is er ook een hemel. En inderdaad Excelsior onder leiding van Marc Busscher speelde de sterren van de hemel.
Vlak voor het concert begon sprak André Rouvoet nog even over wat vrijheid betekent.
Het concert, met enkele nummers die ook op de laatstgehouden PROMS werden gespeeld, eindigde met enkele meezingnummers. De teksten zijn bijgevoegd. Sing a LongVan de laatste song, “we’ll meet again” heeft Herman Banken een mooi filmpje gemaakt. Gisteren zetten hij het op de Excelsior-pagina van Facebook.

Van de Dodenherdenking is door Woerden TV een film gemaakt.

http://www.woerden.tv/tv/Nieuws/9529/Woerden_herdenkt.html

weer uit Woerden vertrokken.

Onder leiding van Marc Busscher, die de in Zweden vertoevende Hans van Hees verving, werd een concert gegeven, dat in één woord geweldig was. Et weer werkte ook mee. Waar Excelsior dat aan te danken heeft weten we niet, maar feit is dat net als het morgenoptreden, ook dit concert in de middag zich afspeelde tegen het decor van fraai weer. Marc wist het orkest tot spelen op hoog niveau te brengen.