Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Workshop Jeugd Excelsior

Zaterdag was er een Play-In voor jeugdleden van Excelsior. Docent van de Excelsior-jeugd, Thijs Visser, had de leiding.
Jeugd was in voldoende mate op komen dagen voor deze leuke en leerzame middag.
Eerst deed Thijs een aantal maatoefeningen. Voeten, handen en vingers werden op de proef gesteld, maar het was leuk, leuk. De gezichten van de jeugd sprak boekdelen. Ze konden er nauwelijks genoeg van krijgen. Niet alleen waren de oefeningetjes leuk, maar ze waren ook leerzaam. Daarna ging Thijs over naar het muzikale gedeelte. Op de wijs van ’t regent, ‘t regent, de pannetjes worden nat, kregen de leerlingen de taak dat liedje niet alleen te spelen, maar erbij ook nog te improviseren. Met bugels, hoorns, saxofoons, trompet en blokfluiten was het nog een heel “ gebeuren”. Maar zeker voor herhaling vatbaar. De jeugdcommissie, Astrid, Menno en Arno, had het allemaal leuk georganiseerd.
Daarna werd verkast naar Casey’s bowling. Op het programma stond aanvankelijk ook nog patat eten als afsluiting, maar dat programmapunt werd afgeblazen. ’ s Avonds werd er in De Speeldoos namelijk nog geklaverjast en om dat te doen in de geur van patat is niet zo prettig. Vandaar.